2013-01-09 10:21:52
Φωτογραφία για «Εδώ Βίλα Αμαλία»: Κατάληψη ξανά στο κτίριο - Ισχυρή δύναμη της ΕΛ.ΑΣ στο σημείο
Ενταση ξανά στη «Βίλα Αμαλία», καθώς νωρίς το πρωί περίπου 80 άγνωστοι φορώντας αντιασφυξιογόνες μάσκες και εκμεταλλευόμενοι την μικρή παρουσία της αστυνομίας, εισέβαλαν και κατέλαβαν το κτίριο, σπάζοντας τις προστατευτικές μπάρες που είχε βάλει η ΕΛ.ΑΣ μετά την πρόσφατη επιχείρηση.

Στις 9:00 περίπου τριάντα αστυνομικοί εισέβαλαν στη «Βίλα Αμαλία» από την πλαϊνή είσοδο της οδού Χέυδεν αφού απέκλεισαν και το υπόγειο του κτιρίου, εγκλώβισαν τους καταληψίες. Αν και δεν έχει γίνει γνωστό, προφανώς δόθηκε εντολή εισαγγελέα για να ξεκινήσει η επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ στο κτίριο.

Πως έγινε η ανακατάληψη

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 7:30 όταν οι ομάδα των αγνώστων χωρίστηκε σε δύο δυνάμεις με την μία να επιτίθεται στη διμοιρία που βρισκόταν εκτός του κτιρίου και η δεύτερη εισέβαλε στο κτίριο.

Μόλις έγινε γνωστή η προσπάθεια ανακατάληψης στο σημείο έσπευσαν διμοιρίες των ΜΑΤ οι οποίες έκαναν χρήση χημικών με αποτέλεσμα για λίγα λεπτά να επικράτησε ένταση.


Στη συνέχεια απομακρύνθηκαν οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ και τώρα βρίσκονται έξω από το κτίριο περιμένοντας διαταγές προκειμένου να επέμβουν στη «Βίλα Αμαλία». Προς το παρόν πάντως δεν υπάρχουν συνομιλίες ανάμεσα στις δύο πλευρές των καταληψιών και της αστυνομίας.

Οι καταληψίες έχουν εγκαταστήσει μεγάφωνα από τα οποία καλούν τον κόσμο για συγκέντρωση έξω από τη «Βίλα Αμαλία». Επί τόπου έχουν μεταβεί και άλλες αστυνομικές δυνάμεις, ενώ έχει κλείσει η οδός Αχαρνών από το ύψος της Ιουλιανού μέχρι την Παρασίου.

Το βράδυ πάντως υπήρχε έντονη κινητικότητα έξω από το χώρο στη συμβολή των οδών Αχαρνών και Χέυδεν και προφανώς οι καταληψίες μόλις διαπίστωσαν πως χαλάρωσαν τα μέτρα ασφαλείας μετά από την πρόσφατη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ στις 20 Δεκεμβρίου και τη λήξη της προηγούμενης κατάληψης, και έτσι προχώρησαν σε νέα απόπειρα να καταληφθεί ξανά το κτίριο.

Υπενθυμίζεται πως μετά την επέμβαση της αστυνομίας στη «Βίλα Αμαλία» υπήρχε στο σημείο 24ωρη φρούρηση, ωστόσο από την πρωτοχρονιά και μετά στο κτίριο η περιφρούρηση είχε χαλαρώσει με αποτέλεσμα να ανακαταληφθεί.

Πηγή: iefimerida
xespao
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ