2013-01-09 10:30:14
Φωτογραφία για Πάτρα: Προς νέα αναβολή η εκδίκαση του σκανδάλου με τα ορθοπεδικά στο ΙΚΑ
Για τις 16 Ιανουαρίου έχει οριστεί η εκδίκαση της υπόθεσης με τα ορθοπεδικά υλικά στο ΙΚΑ της Πάτρας, μετά από δύο αναβολές.

Πρόκειται για την πολύκροτη υπόθεση που αποκαλύφθηκε πριν από αρκετά χρόνια, προκαλώντας τεράστια αίσθηση σε πανελλήνια κλίμακα και για την οποία οδηγούνται στο εδώλιο έξι ορθοπεδικοί και τρεις προμηθευτές του ΙΚΑ, πολύ γνωστά πρόσωπα της αχαϊκής κοινωνίας, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για απάτη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το ΙΚΑ και το Δημόσιο ζημιώθηκαν περίπου τριάμισι εκατομμύρια ευρώ από την εικονική χορήγηση -με πλαστές συνταγές και παραπεμπτικά- ορθοπεδικών υλικών (αναπηρικά αμαξίδια ειδικού τύπου, ειδικά αεροστρώματα, μαξιλάρια κατακλίσεων, νάρθηκες, ορθοπεδικά υποδήματα, ζώνες και ειδικές κάλτσες), κατά το διάστημα 1998-2004 Ωστόσο, με δεδομένο ότι η υπόθεση έχει αριθμό στο πινάκιο 13, θεωρείται βέβαιο ότι ούτε κι αυτή τη φορά θα φτάσει στο ακροατήριο, εκτιμούν νομικοί κύκλοι κι αυτό διότι, ακόμη και το 1/3 των υποθέσεων που προηγούνται να εκδικαστεί, δεν υπάρχει το παραμικρό χρονικό περιθώριο, αφού πρόκειται για κακουργήματα, που οπωσδήποτε είναι χρονοβόρα και δεν είναι δυνατόν να... ξεπεταχτούν σε λίγα λεπτά της ώρας.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ