2013-01-09 10:34:04
Φωτογραφία για Αλλάζουν όλα στην διαδικασία πώλησης καυσόξυλων
Αλλάζουν όλα στην διαδικασία πώλησης καυσόξυλων καθώς πολύ σύντομα θα πωλούνται με μονάδα μέτρησης το κυβικό μέτρο και όχι το κιλό όπως γίνονταν μέχρι τώρα Η σχετική Αγορανομική Διάταξη δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, με τα νέα δεδομένα θεσπίζεται και ισχύει η πώληση των καυσόξυλων με μονάδα μέτρησης το κυβικό μέτρο αντί το κιλό.

Η λιανική πώληση καυσόξυλων γίνεται κατ’ όγκον και η χρησιμοποιούμενη μονάδα μπορεί να είναι είτε το «χωρικό κυβικό μέτρο στοιβαχτού» (m3 στοιβαχτού) ή το «χωρικό κυβικό μέτρο χύδην» (m3 χύδην).

«Χωρικό κυβικό μέτρο στοιβαχτού» είναι ο όγκος του κυβικού μέτρου που καταλαμβάνεται από ταχτικά στοιβαγμένα καυσόξυλα συμπεριλαμβανομένων των ενδιάμεσων κενών αέρα.

«Χωρικό κυβικό μέτρο χύδην» είναι ο όγκος του κυβικού μέτρου που καταλαμβάνεται από χύμα καυσόξυλα συμπεριλαμβανομένων των ενδιάμεσων κενών αέρα.

Πολύ θετικό για τους καταναλωτές είναι ότι η νέα αγορανομική διάταξη υποχρεώνει τους λιανοπωλητές να δηλώνουν σε εμφανές σημείο στο χώρο της επιχείρησης, ανά είδος ξύλου, την τιμή σε ευρώ/m3, καθώς και τον όγκο των περιεκτών (κλωβούς, παλέτες, σάκους) που ενδεχομένως χρησιμοποιούν για τη διάθεση των καυσόξυλων.


Με τα νέα δεδομένα γίνεται προσπάθεια να προστατευθεί η δημόσια υγεία και το περιβάλλον που τόσο έχει ταλαιπωρηθεί από τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών με την αιθαλομίχλη που έχει σκεπάσει τα περισσότερα αστικά κέντρα.

Συγκεκριμένα δεν επιτρέπεται η ανάμιξη ειδών διαφορετικής προέλευσης, ποιότητας και τιμής ούτε η πώληση ή δωρεάν διάθεση οποιασδήποτε ξυλείας εμποτισμένης με πισσέλαιο (κομμένη ξυλεία από παλιούς στύλους ΔΕΗ/ΟΤΕ), ή «πράσινης» ξυλείας (εμποτισμένης με άλατα), ή οποιασδήποτε τεχνητής ξυλείας συγκολλημένου ξύλου (κόντρα−πλακέ, νοβοπάν, ινοσανίδων/MDF) προς καύση.
seleo.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ