2013-01-09 12:55:03
Φωτογραφία για Αθώος για το φόνο Α. Χατζηκωστή δήλωσε στο Κακουργιοδικείο ο Γρηγόρης Ξενοφώντος
"Ουδέποτε θα μπορούσα να κάνω φόνο. Δηλώνω αθώος. Δεν έχω καμιά σχέση με τη δολοφονία του Άντη Χατζηκωστή", δήλωσε σήμερα, κατά τη δεύτερη ημέρα της απολογίας του, ο 4ος... κατηγορούμενος στην υπόθεση της δολοφονίας του Διευθύνοντος Συμβούλου του συγκροτήματος "Δίας" και της τηλεόρασης "Σίγμα" Άντη Χατζηκωστή, Γρηγόρης Ξεονοφώντος.

Κατά τη διαδικασία, ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, ο Γρηγόρης Ξενοφώντος εξέφρασε τη λύπη του, γιατί όπως ισχυρίστηκε η Αστυνομία γνωρίζει τους πραγματικούς δολοφόνους, ωστόσο τους καλύπτει.

Κληθείς από το συνήγορο υπεράσπισης του, Ροβέρτο Βραχίμη, να σχολιάσει τον ισχυρισμό του βασικού μάρτυρα κατηγορίας Φάνου Χατζηγεωργίου ότι ο ίδιος διέπραξε το φόνο για να πάρει χρήματα, ο 4ος κατηγορούμενος είπε: "Ουδέποτε θα μπορούσα να έκανα φόνο. Η ζωή ενός ανθρώπου δεν έχει τιμή".

Αναφερόμενος στη νύχτα του φόνου, ο Γρηγόρης Ξενοφώντος είπε ότι κατά τις 21:30 όταν βρισκόταν στο χωράφι του Κούλη Κοσιάρη στην Περιστερώνα και αφού είχε καταλάβει ότι οι Φάνος Χατζηγεωργίου και Κώστας Προεστός είχαν διαπράξει φόνο, επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο του Προεστού και κάθισε στο πίσω μέρος. Όπως ανέφερε στο δικαστήριο ο οδηγός ήταν ο Προεστός και συνοδηγός ο Χατζηγεωργίου.


Είπε πως κατά τη διαδρομή με προορισμό το διαμέρισμα του Φάνου Χατζηγεωργίου υπήρχε αμηχανία και δεν μιλούσε κανείς, προσθέτοντας πως όταν έφτασαν στο διαμέρισμα, ήταν αναστατωμένος, όχι για το φόνο τον οποίο, όπως είπε, δεν έκανε αλλά για αυτά που είδε.

Συνέχισε λέγοντας πως όταν πήγε στο σπίτι του, είδε από την τηλεόραση ότι διαπράχθηκε φόνος διευθυντικού στελέχους της τηλεόρασης "Σίγμα". "Αμέσως τηλεφώνησα στο Φάνο και του είπα ότι με μπέρδεψε σε μια υπόθεση που δεν ήθελα να μπλεχτώ και ο Φάνος μου απάντησε ότι θα μιλούσαμε αργότερα", ανέφερε ο 4ος κατηγορούμενος.

Όπως υποστήριξε ο κατηγορούμενος στο δικαστήριο γύρω στις 04:00 του τηλεφώνησε ο Χατζηγεωργίου και του ζήτησε να βρεθούν όλοι μαζί το πρωί στο χωράφι του Κούλη Κοσιάρη. Επίσης, του είπε ότι τον γύρεψε η Αστυνομία, αλλά δεν του πήρε κατάθεση.

Ανέφερε πως την επομένη, μαζί με τον Φάνο, μετέβησαν στο χωράφι του Κοσιάρη, όπου βρισκόταν και ο Προεστός, ο οποίος με απειλητικό ύφος του είπε ότι πρέπει να φύγει στο εξωτερικό μέχρι να ησυχάσουν τα πράγματα.

Πρόσθεσε πως του είπαν μάλιστα ότι δεν έπρεπε να πει οτιδήποτε αν τον ρωτούσε η Αστυνομία για αυτά που είδε.

"Εγώ τους είπα εντάξει, διότι είχα εμπιστοσύνη στο Φάνο", είπε. Σημείωσε ότι έφυγε για τη Μολδαβία με δικά του χρήματα, ισχυριζόμενος πως ποτέ δεν πήρε χρήματα από τον Κερτίκη, όπως ανέφερε στην κατάθεσή του ο Φάνος Χατζηγεωργίου.

Επίσης, ο κατηγορούμενος είπε στο δικαστήριο πως φεύγοντας από το χωράφι του Κοσιάρη, ο Φάνος Χατζηγεωργίου του έδωσε την μπαταρία της μοτοσικλέτας, που είχε αλλάξει ο Κούλης Κοσιάρης, ζητώντας του να την πετάξει σε κάποιο χωράφι. "Εγώ πήρα την μπαταρία και την πέταξα σε χωράφι κοντά στο Ακάκι. Αν βρίσκεται ακόμη εκεί, σίγουρα θα υπάρχουν επάνω τα δακτυλικά αποτυπώματα του Κοσιάρη, του Χατζηγεωργίου και τα δικά μου", είπε.

Ερωτηθείς από τον κ. Βραχίμη γιατί δεν επέστρεψε από τη Μολδαβία όταν ειδοποιήθηκε ότι καταζητείται, ο Ξενοφώντος ανέφερε πως είχε πει να παραμείνει εκεί, γιατί νόμιζε ότι η Αστυνομία θα έκανε τη δουλειά της και θα διαπίστωνε ότι ο ίδιος δεν είχε καμιά σχέση με το φόνο.

"Επειδή ήξερα ότι δεν είχα καμιά σχέση με το φόνο, έμεινα εκεί που ήμουν. Έμαθα ότι η υπόθεση ξεκίνησε και είπα να περιμένω να τελειώσει και μετά να επιστρέψω. Αν ήξερα ότι η δίκη θα διαρκέσει τρία χρόνια θα επέστρεφα αμέσως στην Κύπρο", πρόσθεσε.

filoksenos.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ