2013-01-09 12:51:03
Φωτογραφία για Κινηματογραφική σύλληψη «απρόσεκτων» διαρρηκτών από πολίτες στην Αμαλιάδα!
Οι δύο διαρρήκτες αρχικά διέρρηξαν ένα κατάστημα ηλεκτρικών ειδών και στην συνέχεια, στην προσπάθειά τους να απομακρυνθούν γρήγορα από την πόλη, τράκαραν επάνω σε... σταθμευμένο όχημα και αυτό ήταν αρκετό για να ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση και η όλη επιχείρηση στέφθηκε τελικά από αποτυχία!

Πρόκειται για δύο αθίγγανους, έναν 22χρονο από την περιοχή του Λευκοχωρίου, με φάκελο στις αστυνομικές αρχές για ανάλογες πράξεις, και τον 23χρονο γαμπρό του.

Οι δυο δράστες, προσέγγισαν το κατάστημα ηλεκτρικών ειδών «Αφοί Νικολόπουλοι», που βρίσκεται επί της οδού Φιλελλήνων στην Αμαλιάδα, και εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι εκείνη την ώρα δεν κυκλοφορούσε ψυχή στους δρόμους ενώ ήταν κλειστό και παρακείμενο καφενείο, παραβίασαν την κλειδαριά της κεντρικής πόρτας, σήκωσαν την τζαμαρία και εισήλθαν στο χώρο.

Οι διαρρήκτες έψαξαν αρχικά το σημείο που βρίσκεται το γραφείο του καταστήματος, κατέστρεψαν έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή και έναν εκτυπωτή και στην συνέχεια αφαίρεσαν δύο φωτογραφικές μηχανές και ένα κινητό τηλέφωνο και τράπηκαν σε φυγή, με ένα ΙΧΕ αυτοκίνητο μαύρου χρώματος, μάρκας ford, το οποίο δεν έφερε πινακίδες κυκλοφορίας, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από κάποιον περίοικο.


Μόνο που όπως αποδείχτηκε στην συνέχεια, οι δύο διαρρήκτες φάνηκαν ιδιαίτερα απρόσεκτοι, αφού στην προσπάθειά τους να απομακρυνθούν γρήγορα από την πόλη, έχασαν τον έλεγχο του αυτοκινήτου και τράκαραν με ΙΧΕ μάρκας BMW που ήταν σταθμευμένο επί της οδού 25ης Μαρτίου.

Οι δύο διαρρήκτες μετά την σύγκρουση πετάχτηκαν έξω από το αυτοκίνητο και άρχισαν να τρέχουν, ωστόσο τόσο ο ιδιοκτήτης της BMW, όσο και θαμώνες παρακείμενου καφέ, τους κυνήγησαν και κατάφεραν να συλλάβουν τον 23χρονο, ενώ την ίδια στιγμή κάλεσαν και την Αστυνομία και στο σημείο έφθασαν αστυνομικοί που παρέλαβαν τον ένα δράστη.

Την ώρα που γινόταν η σύλληψη του ενός δράστη, γύρω στα μεσάνυχτα, ο κ. Φώτης Νικολόπουλος περνούσε έξω από το κατάστημά του και διαπίστωσε ότι έλειπε η κλειδαριά από την πόρτα. Όπως ανέφερε στην εφημερίδα ?Πατρίς? διαπίστωσε ότι η πόρτα ήταν ανοιχτή, μπήκε μέσα στο κατάστημά του και συνειδητοποίησε ότι επρόκειτο για διάρρηξη.

Αμέσως τηλεφώνησε στο Τμήμα Ασφαλείας Αμαλιάδας για να καταγγείλει το περιστατικό και συνέπεσε εκείνη την ώρα να έχει συλληφθεί και ο 23χρονος και έγινε σύνδεση των δύο γεγονότων.

Άλλωστε, μέσα στο αυτοκίνητο των δύο δραστών βρέθηκαν τα κλοπιμαία και παραδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους, ενώ χθες το μεσημέρι ο 23χρονος οδηγήθηκε στην Εισαγγελέα Αμαλιάδας και σήμερα θα οδηγηθεί στα Δικαστήρια για να δικαστεί από το αυτόφωρο.

Πάντως, υπάρχει μεγάλη ανησυχία στους πολίτες από τα συνεχή κρούσματα διαρρήξεων και από το γεγονός ότι σε πολλές περιπτώσεις δεν προφυλακίζονται οι δράστες, οι οποίοι συνεχίζουν ανενόχλητοι τη δράση τους.

patrisnews.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ