2013-01-09 14:00:18
Φωτογραφία για Δύο νίκες της BMW στη νέα ετήσια λίστα αξιολόγησης του Ινστιτούτου για την Περιβαλλοντική Έρευνα ÖKOTREND
Το BMW EfficientDynamics έχει γίνει πλέον συνώνυμο της οδηγικής απόλαυσης σε συνδυασμό με την άριστη περιβαλλοντική συμβατότητα. Τα εξαιρετικά περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά των σημερινών προϊόντων BMW επιβεβαιώνονται στην ετήσια λίστα αξιολόγησης που δημοσίευσε το Γερμανικό Ινστιτούτο για την Περιβαλλοντική Έρευνα ÖKOTREND. Ο αμερόληπτος οργανισμός που βασίζεται σε εκτενείς συγκριτικές δοκιμές ανέδειξε τα πιο φιλικά προς το περιβάλλον οχήματα σε 12 διαφορετικές κατηγορίες. Στην κατάταξη του ÖKOTREND για το 2013, δύο από τα μοντέλα του Γερμανού κατασκευαστή premium αυτοκινήτων, συγκεκριμένα η BMW 730d BluePerformance και η BMW X1 sDrive20d EfficientDynamics Edition, ξεχώρισαν ως τα πιο οικολογικά οχήματα στις αντίστοιχες κατηγορίες τους. Η κατάταξη βασίζεται στην κατανάλωση καυσίμου και στις εκπομπές ρύπων, αλλά και παράγοντες όπως βιώσιμες διαδικασίες παραγωγής και αντιληπτή εταιρική περιβαλλοντική και κοινωνική ευθύνη. Οι τελευταίες αξιολογήσεις ÖKOTREND δημοσιεύονται λεπτομερώς στο τεύχος 1/2013 του περιοδικού “AUTO TEST”.


Με την εισαγωγή πρωτοποριακών τεχνολογιών μείωσης κατανάλωσης καυσίμου και ρύπων όπως η BMW EfficientDynamics που προσφέρεται στάνταρ σε όλα τα νέα μοντέλα BMW, ήδη από το 2007 η BMW έφερε τεχνολογίες όπως το Braking Energy Regeneration και το Auto Start-Stop στο ευρύτερο κοινό. Η τεχνολογία BMW EfficientDynamics χρησιμοποιείται σε όλα τα μοντέλα BMW, και κάθε χρόνο όλο και περισσότερες από αυτές τις καινοτόμες, αποδοτικές τεχνολογίες υιοθετούνται στην προϊοντική γκάμα.

Αυτή τη στιγμή, 20 μοντέλα BMW εκπέμπουν λιγότερο από 120 g CO2 /km. Στη νέα λίστα ÖKOTREND, ένα από αυτά αναδείχτηκε το πιο οικολογικό αυτοκίνητο στη κατηγορία “compact SUV”. Η BMW X1 sDrive20d EfficientDynamics Edition έχει μέση κατανάλωση στον Ευρωπαϊκό κύκλο 4,5 lit./100 km και εκπομπές CO2 119 g/km. Με τον τετρακύλινδρο κινητήρα 120 kW/163 hp, αυτό το μικρό μοντέλο BMW X προσφέρει επίσης σπορ επιδόσεις που εντυπωσιάζουν.

Στην πολυτελή κατηγορία, πρώτη στην κατάταξη ÖKOTREND ήρθε η BMW 730d BluePerformance. Ο εξακύλινδρος εν σειρά κινητήρας 190 kW/258 hp έχει μέση κατανάλωση στον Ευρωπαϊκό κύκλο μόλις 5,6 lit. / km με εκπομπές CO2 148 g/km. Με το προαιρετικό πακέτο BMW BluePerformance, ο 730d πληροί επίσης τις μελλοντικές προδιαγραφές εκπομπών ρύπων EU6, που θα τεθούν σε ισχύ το 2014. Συμπεριλαμβανομένου του φετινού νικητή της λίστας ÖKOTREND, υπάρχουν τώρα 30 μοντέλα BMW που πληρούν τις προδιαγραφές EU6 ή προσφέρονται με την τεχνολογία BMW BluePerformance προαιρετικά.

Η BMW ολοκλήρωσε την έξοχη παρουσία της στην τελευταία λίστα ÖKOTREND κερδίζοντας μία δεύτερη θέση στη μεσαία κατηγορία με την BMW 320d EfficientDynamics Edition και μία τρίτη θέση στη μικρομεσαία αντίστοιχα με την BMW 116d EfficientDynamics Edition. Και στις δύο περιπτώσεις, μόνον υβριδικά μοντέλα πέτυχαν καλύτερες περιβαλλοντικές επιδόσεις. Η BMW 320d EfficientDynamics Edition έχει μέση κατανάλωση στον Ευρωπαϊκό κύκλο 4,1 lit./100 km και εκπομπές CO2 109 g/km, ενώ η BMW 116d EfficientDynamics Edition έχει τις χαμηλότερες τιμές κατανάλωσης και εκπομπών CO2 από οποιοδήποτε τρέχον μοντέλο BMW με 3,8 lit./100 km και 99 g/km.

Το 55% της συνολικής βαθμολογίας ÖKOTREND απονέμεται για ειδικά χαρακτηριστικά του οχήματος, με έμφαση στην απόδοση. Το υπόλοιπο 45% της βαθμολογίας απονέμεται με βάση πιο γενικά κριτήρια όπως προέλευση υλικών, παραγωγή, ανακύκλωση και εταιρική περιβαλλοντική και κοινωνική ευθύνη. Και σ’ αυτό τον τομέα, τα μοντέλα BMW πέτυχαν εξαιρετικά σκορ. Το BMW Group πρώτο όρισε τη βιωσιμότητα σαν βασική εταιρική αρχή πριν από μερικές δεκαετίες. Ανεξάρτητες αξιολογήσεις τρίτων επιβεβαιώνουν τακτικά τα υψηλά πρότυπα περιβαλλοντικής και κοινωνικής ευθύνης της εταιρίας. Νωρίτερα μέσα στη χρονιά, το BMW Group αναδείχτηκε ο πιο βιώσιμος κατασκευαστής αυτοκινήτων στον κόσμο στο Δείκτη Βιωσιμότητας Dow Jones, για όγδοη συνεχή χρονιά.
autocarnet.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ