2013-01-09 14:28:04
Φωτογραφία για Εξοχική κατοικία με χρώμα στην Ισπανία
 

Τι είναι αυτό που δικαιολογεί τη χρήση πληθώρας χρωμάτων σε ένα σπίτι; Η ιδιοσυγκρασία του ιδιοκτήτη; το γούστο του; Στην προκειμένη περίπτωση, το επάγγελμά του. Η κατοικία που θα δούμε, βρίσκεται στην Ισπανία και ανήκει στον interior designer και καλλιτέχνη Javier Requejo. Ουσιαστικά, πρόκειται για την εξοχική κατοικία του, μία πέτρινη κατασκευή που μετράει πολλά χρόνια στην πλάτη της με τα ρουστίκ στοιχεία να πρωταγωνιστούν. Τη βαρύτητα της πέτρας και του ξύλου θέλησε να μειώσει ο διακοσμητής και έχοντας αυτό στο νου του, μετέτρεψε τα παλιά του έπιπλα, σε ένα ουράνιο τόξο.  Με το βιομηχανικό γκρίζο δάπεδο να δημιουργεί το τέλειο φόντο για τα χρωματιστά του έπιπλα, το αποτέλεσμα κάθε άλλο παρά φορτωμένο βγαίνει. Είναι κι η πέτρα στη φυσική της μορφή στους τοίχους που εξισορροπεί αυτή την τρέλα των χρωμάτων.


                          

Στο βάθος, σαν κρύβεται από ντροπή για την απουσία χρωμάτων, ένα μικρό καθιστικό σε απαλό μπεζ (σχεδόν λευκό) περιμένει τους επισκέπτες του, κάτω από το βλέμμα διακοσμητικών κεφαλιών ρινόκερων, πιθήκων και σκύλων. Όμως μην ταράζεστε…πρόκειται για χάρτινα λευκά  αυτών. Άλλωστε ο ιδιοκτήτης είναι φιλόζωος και το δείχνει με τα κατοικίδιά του να πρωταγωνιστούν σε ορισμένες από τις φωτογραφίες που βλέπουμε. Και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν στο ισόγειο, με την τεράστια τζαμαρία να βλέπει  στην σκεπαστή αυλή, στον επάνω όροφο τα πράγματα είναι πιο ήσυχα. Τα υπνοδωμάτια σε λευκό ή σε γαλάζιο, με τα επενδεδυμένα με κοκκοφοίνικα δάπεδα να δίνουν τη δική τους εξωτική χροιά και τους ραμποτέ τοίχους να είναι τα μοναδικά στοιχεία που σπάνε τη μονοτονία της μονοχρωμίας με τις ρίγες τους. 

Ο εξωτερικός χώρος ένας μικρός παράδεισος… στην κυριολεξία. Η πέτρα του κτιρίου να δένει τόσο ιδανικά με το γκαζόν και το εντυπωσιακότερο όλων, η μικρή (τεχνητή ίσως;) λίμνη με τη βαρκούλα και τα υδρόβια φυτά να δίνουν την εικόνα παραμυθιού. Και αλήθεια, ποιος είναι αρκετά μεγάλος για παραμύθια;

  

http://www.homeguide.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ