2013-01-09 14:28:15
Φωτογραφία για Ενώπιον των οικονομικών εισαγγελέων οι συγγενείς του Γ. Παπακωνσταντίνου
Στο γραφείο των οικονομικών εισαγγελέων βρίσκονται οι τρεις συγγενείς του Γ. Παπακωνσταντίνου, τα ονόματα των οποίων αφαιρέθηκαν από τη λίστα, που παρέδωσε στις ελληνικές αρχές το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών το 2010 Η εξαδέλφη του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ο σύζυγός της και ο σύζυγος της αδελφής της, οι οποίοι προσήλθαν στους εισαγγελείς συνοδευόμενοι από τον συνήγορό τους προτίθενται να καταθέσουν υπομνήματα με τις εξηγήσεις τους για τα πέντε αδικήματα, που ερευνώνται σε βάρος τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις ύποπτοι φέρεται να υποστηρίζουν ότι τα ποσά, που καταγράφονται στη «λίστα Λαγκάρντ», είναι νομίμως αποκτηθέντα και φορογημένα και ως εκ τούτου δεν είχαν κανένα κίνητρο για να ζητήσουν την αφαίρεση των ονομάτων τους από το επίμαχο αρχείο. Φέρονται, επίσης, να υποστηρίζουν ότι από τις φορολογικές τους δηλώσεις δικαιολογούνται απόλυτα τα κατατεθέντα ποσά. Σε ό,τι αφορά τον λογαριασμό που στη λίστα εμφανίζεται κλειστός, ο σύζυγος της έτερης εξαδέλφης του κ. Παπακωνσταντινου, φέρεται να ισχυρίζεται ότι έκλεισε το 2005 και τα ποσά επανήλθαν στην Ελλάδα.


Για συμπληρωματικές εξηγήσεις κάλεσαν οι εισαγγελείς τούς δύο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ με βάση τα νέα στοιχεία που έχουν προκύψει στην πορεία της έρευνας για τη νόθευση της λίστας.

Οπως αναφέρουν πληροφορίες που μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι κ. Καπελέρης και Διώτης δεν καλούνται να λογοδοτήσουν για νέο αδίκημα, πλην αυτών της υπεξαγωγής εγγράφου και παράβασης καθήκοντος σε συνδυασμό με τον νόμο περί καταχραστών του Δημοσίου για τα οποία έχουν ηδη διατυπώσει εγγράφως τις θέσεις τους. Και οι δύο, πάντως, ζήτησαν προθεσμία για τις συμπληρωματικές καταθέσεις τους, ώστε να ενημερωθούν για το νέο υλικό που έχει συγκεντρωθεί. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ