2013-01-09 16:05:04
Φωτογραφία για Συνάντηση αντιπροσωπείας της ΔΗΜΑΡ Ηλείας με τον αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού
από το Γραφείο Τύπου

Τη θεσμική αναγνώριση από την πολιτεία του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους ως εθνικού φεστιβάλ για τον παιδικό και νεανικό... κινηματογράφο ζήτησε από τον αναπληρωτή υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού Κώστα Τζαβάρα, η Δημοκρατική Αριστερά σε συνάντηση που είχε μαζί του αντιπροσωπεία της από τους Βασίλη Μανδαράκη μέλος της Κ.Ε. και γραμματέα της Ν.Ε. Ηλείας και Χρήστο Κωνσταντόπουλο μέλος της Ν.Ε. Ηλείας και ιδρυτικό στέλεχος του Φεστιβάλ.

Η αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ επισήμανε ότι το Φεστιβάλ Ολυμπίας έχει διανύσει μια πορεία 15 χρόνων, μέσα από την οποία έφερε σε επαφή το ελληνικό κοινό με τον ποιοτικό κινηματογράφο για παιδιά και νέους, έθεσε τις βάσεις για τη δημιουργική έκφραση των νέων μέσα από τη νέα ψηφιακή τεχνολογία, προωθώντας προγράμματα για την ένταξη του κινηματογράφου στην εκπαιδευτική διαδικασία με στόχο την απελευθέρωση των δημιουργικών ικανοτήτων των παιδιών και την απόκτηση οπτικοακουστικής παιδείας και κριτικής σκέψης και, τέλος, εκπροσώπησε τη χώρα σε όλα τα διεθνή φόρουμ που σχετίζονται με τον νεανικό κινηματογράφο και την οπτικοακουστική εκπαίδευση, κατακτώντας μεγάλη αναγνώριση τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς.


Ο Κώστας Τζαβάρας ανέφερε ότι γνωρίζει πολύ καλά την πορεία και τις δράσεις του Φεστιβάλ. Γνωστοποίησε την ήδη εκφρασμένη βούλησή του να προχωρήσει στη θεσμική κατοχύρωσή του και ενημέρωσε ότι οι σχετικές πρωτοβουλίες τόσο για το Φεστιβάλ Ολυμπίας όσο και για άλλα συναφή θέματα θα αναληφθούν εντός του τρέχοντος μηνός. Στο πλαίσιο αυτό, έκανε γνωστή και την πρόθεσή του για μια συνάντηση εργασίας που πρόκειται να συγκαλέσει με φορείς του κινηματογραφικού χώρου ώστε να επανεξεταστούν τυχόν ζητήματα που προκύπτουν από το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο για τον κινηματογράφο. Ειδικότερα για το Φεστιβάλ Ολυμπίας ανέφερε ότι σχετικά με το θέμα της θεσμικής αναγνώρισής του, επίκειται συνάντησή του με τον καλλιτεχνικό διευθυντή Δημήτρη Σπύρου, ενώ συμφώνησε να βρίσκεται σε επαφή και με την αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ, η οποία δήλωσε την υποστήριξή της σε κάθε πρωτοβουλία προς αυτήν την κατεύθυνση.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ