2013-01-09 20:04:13
Φωτογραφία για Προ των πυλών η «Ευρασιατική Ένωση»
Τον Οκτώβριο του 2011, ο Βλαντιμίρ Πούτιν υποσχέθηκε μέσω άρθρου του τότε στην ρωσική IZVESTIA ότι σε περίπτωση επανεκλογής του (όπως και έγινε) ένας από τους στόχους του ήταν και η οικονομική ένωση όλων των χωρών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Για αρχή θεωρούσε ότι το εγχείρημα θα έπρεπε να ξεκινήσει ανάμεσα σε Ρωσία, Λευκορωσία και Καζακστάν και αργότερα σταδιακά να ολοκληρωθεί με τις υπόλοιπες χώρες. Η Ρωσική PRAVDA τότε συνέκρινε την απόφαση Πούτιν με εκείνη της ίδρυσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενώ περιέγραψε το όραμά του ως ένα “open project” («ανοιχτό» σενάριο). Η τουρκική εφημερίδα HURRIYET, πιο καυστική, έγραψε τότε ότι ο Πούτιν ουσιαστικά οραματίζεται την ανασύσταση της πρώην Σοβιετικής Ένωσης με Πρόεδρο τον ίδιο.

Διαβάστε περισσότερα Ο σημερινός Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν ως γνωστό επανεξελέγη και η ίδρυση μιας «Ευρασιατικής Ένωσης» είναι ένα σενάριο που όπως όλα δείχνουν θα αρχίσει να υλοποιείται μέχρι τα τέλη Απριλίου του 2013
. Οι πρόεδροι της Λευκορωσίας, της Ρωσίας και του Καζακστάν ανέθεσαν ήδη στις κυβερνήσεις τους την υλοποίηση της συμφωνίας για την δημιουργία της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης το αργότερο μέχρι την 1η Μαίου του τρέχοντος έτους. Η συγκεκριμένη τελωνειακή σύνδεση, θα αποτελέσει …αντίβαρο της καταρρέουσας Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι ΗΠΑ δεν βλέπουν με καθόλου «καλό μάτι» την συγκεκριμένη προοπτική ενώ η συμμετοχή της Κίνας στην επικείμενη ένωση προβλέπεται σημαντική χωρίς η ίδια να πρέπει να είναι και απαραίτητα μέλος. 

GEOPOLITICS & DAILY NEWS
GeopoliticsDailyNews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Συνάντηση  Άρη με ΣΥΡΙΖΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Συνάντηση Άρη με ΣΥΡΙΖΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ