2013-01-09 20:49:07
Φωτογραφία για Καμίνης: Η βίλα Αμαλία θα ξαναγίνει σχολείο
Την εκκίνηση του Αναπτυξιακού Προγράμματος του δήμου Αθηναίων, με την ένταξη αρχικά 15 έργων ύψους 35,5 εκατομμυρίων ευρώ, κήρυξαν ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός.

Ο δήμαρχος Αθηναίων μίλησε για ένα νέο ξεκίνημα και μια νέα αφετηρία για την Αθήνα με αναπτυξιακά έργα και έργα υποδομής για την πόλη, μεταξύ των οποίων θα περιλαμβάνονται έργα διαχείρισης-συγκομιδής απορριμμάτων και κατασκευή αποχετευτικού δικτύου στα δημοτικά διαμερίσματα όπου δεν υπάρχει.

Επίσης, προβλέπεται κατασκευή δυο βιοκλιματικών βρεφονηπιακών σταθμών σε Κυψέλη και Κεραμεικό, ανάπλαση της πλατείας Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη, ανάπλαση του κοινόχρηστου χώρου στην οδό Πάφου, ανακατασκευή δυο Κέντρων Υγείας στην Κυψέλη και στην οδό Σαρανταπόρου (στο 5ο Διαμέρισμα), ανακατασκευή του Σαράφειου Κολυμβητηρίου και μελέτες για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και της επιχειρηματικότητας.


Παράλληλα, ο κ. Καμίνης δήλωσε πως δεν τον ενδιαφέρει το αστυνομικό μέρος της υπόθεσης για τη βίλα Αμαλία και τα νέα επεισόδια, ενώ υποσχέθηκε πως ο χώρος θα γίνει αυτό που προβλέπεται, δηλαδή θα ξαναγίνει σχολείο.

Ο περιφερειάρχης Αττικής από την πλευρά του, αφού καταδίκασε την επίθεση που δέχθηκε την περασμένη Παρασκευή ο δήμαρχος Αθηναίων με αφορμή τη βίλα Αμαλία, σημείωσε ότι τα έργα θα δώσουν μια νέα πνοή στην πόλη και πρόσθεσε ότι υπάρχουν προς διάθεση άλλα 300 εκατομμύρια ευρώ από το ΕΣΠΑ, για τα οποία αναμένονται συμβάσεις μέσα στο 2013 προκειμένου να εκτελεστούν έργα.

Μάλιστα, κάλεσε τους δημάρχους να φέρουν τις ώριμες μελέτες που έχουν προκειμένου να ενταχθούν τα έργα στη χρηματοδότηση. Αναφερόμενος στα 500 και πλέον εγκαταλελειμμένα νεοκλασικά κτίρια που υπάρχουν στην Αθήνα, ο κ. Σγουρός δήλωσε ότι αποτελούν την κακή εικόνα της πόλης και γι αυτό πρέπει ή να κατεδαφισθούν ή να αξιοποιηθούν.

Πηγή: iefimerida
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ