2013-01-10 00:47:57
Φωτογραφία για Ποιός και πόσα USB; Που είναι το CD;
Νέα εξέλιξη στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ σημειώθηκε με τη γνωστοποίηση των ηλεκτρονικών στοιχείων του USB stick το οποίο έφτασε στα χέρια των οικονομικών εισαγγελέων πριν από την πρωτότυπη λίστα που απέστειλε η Γαλλία. Σύμφωνα με πληροφορίες, το εν λόγω ηλεκτρονικό αρχείο φαίνεται να έχει αντιγραφεί από άλλο, με στοιχεία εγγραφής μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου του 2011, σε χρόνο δηλαδή μετά την παράδοση του από τον Γ. Παπακωνσταντίνου και πριν από την παράδοση του στον Βαγγέλη Βενιζέλο, κατά την περίοδο που το είχε στα χέρια του ο τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ι. Διώτης.

Οπως λένε δικαστικές πηγές, το υλικό που παρέδωσε στο Μέγαρο Μαξίμου ο κ. Βενιζέλος δημιουργήθηκε μεταξύ 1ης και 15ης Ιουλίου του 2011 και επομένως δεν ήταν αυτό που ο κ. Παπακωνσταντίνου υποστηρίζει ότι αντέγραψε τον Οκτώβριο του 2010 από το CD που έστειλαν οι γαλλικές Αρχές στην Ελλάδα.

Οπως αναφέρουν πληροφορίες, η νέα εξέλιξη σημαίνει ότι κάποιο πρόσωπο αντέγραψε το αρχείο που παρέδωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου στον κ. Διώτη περί τα τέλη Ιουνίου του 2011, πριν αποχωρήσει από το υπουργείο Οικονομικών και ότι το αντιγραμμένο υλικό ήταν αυτό που παρέδωσε ο κ. Διώτης στον νέο, τότε, υπουργό Οικονομικών, κ. Βενιζέλο, στα τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου του 2011.


Σημειώνεται, πάντως, ότι ο κ. Διώτης έχει δηλώσει ότι δεν είχε κάνει αντίγραφο του υλικού που του παραδόθηκε.

Οι δύο εισαγγελείς απέστειλαν την Τετάρτη έγγραφο προς τον προϊστάμενο τους, Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Νίκο Παντελή, προς τον οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, ζητούν διευκρινίσεις για την εντολή που έδωσε προς τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για πραγματογνωμοσύνη στο επίμαχο υλικό, ενώ φέρονται να παραθέτουν συγκεκριμένα στοιχεία για «αποκρυπτογράφηση» που έγινε ήδη από ομάδα ειδικών του ΣΔΟΕ. I-Reporter
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ