2013-01-10 01:37:02
Φωτογραφία για Κύπρος: Αυξήσεις στα τέλη για ποινικά μητρώα και εγγραφής όπλων ελέω Τρόικας
Αυξήσεις τελών στα τέλη εγγραφής πυροβόλων και μη πυροβόλων όπλων, στην έκδοση πιστοποιητικών ποινικών μητρώων, και τις άδειες οπλοπωλών βρίσκονται...

ενώπιον της Βουλής με τέσσερα μνημονιακά νομοσχέδια.

Τα νομοσχέδια συζητήθηκαν από την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νομικών Ιωνάς Νικολάου σε δηλώσεις μετά τη συνεδρία, ανέφερε ότι αίτημα της Κυβέρνησης είναι τα νομοσχέδια να ψηφιστούν σε νόμους κατά τη συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής στις 17 Ιανουαρίου, ενώ απέφυγε να αναφέρει την εισήγηση της Επιτροπής προς την Ολομέλεια.

Ο κ. Νικολάου είπε ότι οι αυξήσεις τελών αφορούν την εμπορία των παλαιών μετάλλων, την έκδοση πιστοποιητικού ποινικού μητρώου και άδειες για τα πυροβόλα και μη πυροβόλα όπλα, προσθέτοντας ότι τα νομοσχέδια εντάσσονται στα πλαίσια της συζήτησης με την Τρόικα για αύξηση τελών με στόχο την είσπραξη μέχρι το 2016 ποσού 40 εκατομμυρίων ευρώ.


Ο κ. Νικολάου συνεχίζοντας ανέφερε ότι όπως εξηγήθηκε στην Επιτροπή Νομικών για την είσπραξη των 40 εκ θα αυξηθούν και τέλη που αφορούν τον Εφορο Εταιρειών, τις πολεοδομικές άδειες και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Περαιτέρω διευκρίνισε ότι οι λειτουργοί του Υπουργείου Οικονομικών ενημέρωσαν την Επιτροπή πως από τα 40 εκατομμύρια, το ποσό των 10 εκατομμυρίων θα εισπραχθεί από τέλη που αφορούν την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Σύμφωνα με τον κ. Νικολάου τα τέλη αυτά ισχύουν από πενταετίας και σε αυτά οι αυξήσεις κυμαίνονται στο 17%.

Σε ό,τι αφορά το τέλος για έκδοση πιστοποιητικού ποινικού μητρώου, ο κ. Νικολάου ανέφερε ότι από 17 ευρώ που είναι σήμερα αυξάνεται σε 20 ευρώ και εξήγησε ότι κάθε χρόνο εκδίδονται 38.000 πιστοποιητικά που θα σημαίνει πρόσθετα έσοδα 105.000 ευρώ το χρόνο.

Η έκδοση άδειας οπλοπώλη αυξάνεται από 341 ευρώ στα 410, η έκδοση άδειας επιδιόρθωσης όπλου αυξάνεται από τα 85 ευρώ στα 105, το τέλος έκδοσης έγκρισης πεδίου χρωματοσφαίρισης από 170 ευρώ σε 205, το τέλος εγγραφής πυροβόλου όπλου (κυνηγετικά) από 34 ευρώ πάει στα 40 ευρώ, του συλλεκτικού όπλου από 17 ευρώ σε 20.

philenews.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ