2013-01-10 11:04:03
Φωτογραφία για Τοποθετήσεις ξένων στο ελληνικό τουριστικό real estate
Με ποιο βασικό κριτήριο τα distressed funds εξετάζουν τους επενδυτικούς τους στόχους στην Ελλάδα Αυξάνει η παρουσία διαφόρων distressed funds, τα οποία φτάνουν στην Ελλάδα με έναν και μοναδικό στόχο: να εντοπίσουν επενδυτικές ευκαιρίες και να τοποθετηθούν σε αυτές, αρκεί να είναι αρκούντως... δανεισμένες!

Κι αυτό γιατί μόνο έτσι, διασφαλίζεται η φθηνή εξαγορά τους. Διότι βασική προϋπόθεση για να προχωρήσουν στις τοποθετήσεις τους είναι να επενδύσουν όσο το δυνατόν λιγότερα κεφάλαια.

Αυτή τη στιγμή, το ενδιαφέρον τους έχει προσελκύσει ο τουριστικός τομέας και ειδικά το real estate του κλάδου, που θεωρείται από τα πιο ανερχόμενα και προσοδοφόρα. Σε μερικές περιπτώσεις μάλιστα, τα χρέη των εταιριών που διαχειρίζονται αυτές τις επενδύσεις έχουν τιτλοποιηθεί και διαπραγματεύονται σε μεγάλες αγορές του εξωτερικού και κυρίως στο Λονδίνο και στη Νέα Υόρκη.

Πολλοί ξένοι διαχειριστές λοιπόν, προσδοκώντας σε άμεσα μελλοντικά κέρδη, σπεύδουν να φτιάξουν θέσεις σε αυτές τις τοποθετήσεις, εξασφαλίζοντας, όπως νομίζουν, μεγάλα κέρδη στο μέλλον. Μένει να αποδειχθεί και αυτό.

Ανάλογες κινήσεις που έχουν γίνει σε άλλους κλάδους, πάντα εντός των ελληνικών ορίων, έχουν αποδειχθεί εξαιρετικά προσοδοφόρες, με αποτέλεσμα να ανοίξει η όρεξη πολλών τρίτων επενδυτών.
voria.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ