2013-01-10 11:06:34
Φωτογραφία για Aνεβάζει ταχύτητα η κυβέρνηση για τα προαπαιτούμενα των 9,2 δισ. ευρώ...!!!
Εντολές για επιτάχυνση των διαδικασιών και διευθέτηση των νομικών εκκρεμοτήτων το αργότερο ώς το βράδυ της Δευτέρας έδωσε ο Αντώνης Σαμαράς στο οικονομικό επιτελείο 

 

προκειμένου να μην υπάρξουν απρόοπτα στη συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας του Eurogroup στις 14 Ιανουαρίου και να δοθεί το «πράσινο φως» για τη δόση των 9,2 δισ. ευρώ κατά το Eurogroup στις 21 Ιανουαρίου.

Στη Βουλή δρομολογούνται διαδικασίες εξπρές προκειμένου να έχουν εγκριθεί μέχρι τη Δευτέρα τόσο το φορολογικό νομοσχέδιο όσο και οι επτά Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που κατατέθηκαν τον Νοέμβριο του 2012, προκειμένου να εκπληρωθούν οι όροι του μνημονίου.

Εντός της ημέρας κατατίθεται το φορολογικό νομοσχέδιο, που αναμένεται να έχει ψηφιστεί έως την Παρασκευή, ενώ τα υπόλοιπα νομοθετήματα θα ψηφιστούν αμέσως μετά σ' ένα πολυνομοσχέδιο.

Εκτός από την κύρωση των Πράξεων αυτών προτεραιότητα δίνεται στην επικαιροποίηση του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου και στην ολοκλήρωση των οργανογραμμάτων των υπουργείων με στόχο τη μείωση του πλεονάζοντος προσωπικού.


Μεταξύ των προαπαιτούμενων είναι η κάλυψη της θέσης μόνιμου γγ δημοσίων εσόδων, κάτι που υλοποιήθηκε με τον ορισμό του Χάρη Θεοχάρη ως γενικού γραμματέα, ενώ απομένει να διευθετηθεί το θέμα της αύξησης στα τιμολόγια της ΔΕΗ.

Οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που έχουν υπογραφεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αλλά δεν έχουν κυρωθεί ακόμα από την Βουλή αφορούν σειρά θεμάτων όπως:

Τις παρεμβάσεις στις συντάξεις των υπαλλήλων της ΒουλήςΤους νέους Δημοσιονομικούς Κανόνες γα τον έλεγχο των δαπανών των υπουργείων των ΔΕΚΟ και των ΟΤΑ.Την αναστολή πλειστηριασμών στην α' κατοικία και την αναστολή εξώσεων σε εμπορικά καταστήματα ως το τέλος του 2013.Τα μέτρα επιτάχυνσης της απορρόφησης του ΕΣΠΑΤο νέο τρόπο έκδοσης αδειών δόμησηςΤη Δανειακή Σύμβαση για την ανταλλαγή ομολόγωνΤην πράξη απαλλαγής ευθύνης ΔΣ τραπεζών κατά την ανταλλαγή ομολόγων.

Newsroom ΔΟΛ
communenews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ