2013-01-10 12:19:53
Φωτογραφία για «Λουκέτο» στο εργοστάσιο της Pepsico στο Λουτράκι
Έκλεισε από χθες η Pepsico - Ήβη, το εργοστάσιο που εμφιάλωνε νερό στο Λουτράκι, για λόγους βιωσιμότητας και ζήτησε από τους λιγοστούς εργαζόμενους εάν θέλουν να συνεχίσουν να εργάζονται στην εταιρεία, να μετακινηθούν στα Οινόφυτα... διαφορετικά απολύονται με τη νόμιμη αποζημίωση.

Ο δήμαρχος Λουτρακίου - Αγίων Θεοδώρων Κώστας Λογοθέτης, μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ σημείωσε ότι σε επαφές που είχε με τους υπεύθυνους της εταιρείας ζήτησε την επαναλειτουργία του εργοστασίου εμφιάλωσης. Ωστόσο, όπως τόνισε, ούτε οι ίδιοι γνωρίζουν τι θα γίνει με τη δραστηριότητα της εταιρείας μετά τον Ιανουάριο.

Ο δήμαρχος, που σήμερα θα έχει νέα συνάντηση μαζί τους για το ίδιο θέμα, επεσήμανε ότι η εταιρεία έχει βοηθηθεί, όπως και όλες οι εταιρείες εμφιαλώσεων, από τον δήμο, αφού ήδη για το 2012 έχει μειώσει τα τέλη νερού που αποτελεί την πρώτη ύλη των εργοστασίων κατά 50%, με οφέλη πολλές χιλιάδες ευρώ για τις εταιρείες, προκειμένου να στηρίξει την επιχειρηματικότητα στην περιοχή και να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας.

Επιπρόσθετα, ο κ. Λογοθέτης σε ότι αφορά τις προθέσεις της εταιρείας, που έχουν εκφραστεί και στον ίδιο, για πώληση του κτιρίου στο Λουτράκι, ξεκαθάρισε ότι «ο χώρος του εργοστασίου είναι χαρακτηρισμένος βιομηχανικός για εμφιάλωση νερού και δεν θα αλλάξει η χρήση του», θέλοντας έτσι να βάλει φρένο σε σκέψεις για μετατροπή σε εμπορική χρήση ή οικιστική ζώνη της περιοχής.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ