2013-01-10 13:17:37
Φωτογραφία για Έκτακτο: Τρεις Κούρδισες γυναίκες εκτελέστηκαν από σφαίρα στο κεφάλι στο Παρίσι
ΠΑΡΙΣΙ - Τρεις Κούρδισες γυναίκες εκτελέστηκαν από σφαίρα στο κεφάλι στο Παρίσι

Οι σοροί τριών Κούρδισων γυναικών ανακαλύφθηκαν λίγο πριν από τις δύο το πρωί στα γραφεία της ένωσης της κουρδικής κοινότητας στο Παρίσι (Institut Kurde de Paris), στη δέκατη συνοικία. Εικάζεται ότι πρόκειται για τρεις πολιτικές ακτιβίστριες.

Τρεις Κούρδισες γυναίκες βρέθηκαν νεκρές τη νύχτα Τετάρτη-Πέμπτη, δολοφονημένες η κάθε μια από μια σφαίρα στο κεφάλι, στα γραφεία του Institut Kurde de Paris.

Οι σοροί ανακαλύφθηκαν λίγο πριν από δύο σε αυτό το κουρδικό κέντρο πληροφόρησης

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Actukurde.fr , θα ήταν και οι τρεις πολιτικές ακτιβίστριες, «η Sakine Cansiz, μια από τους ιδρυτές του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), η Dogan Φιντάν , εκπρόσωπος του Εθνικού Κογκρέσου του Κουρδιστάν (KNK), με έδρα τις Βρυξέλλες, και η Soylemez Leyla , μια νεαρή ακτιβίστρια». 


Πρόκειται για πιθανή εκτέλεση

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, την Τετάρτη το μεσημέρι, οι τρεις γυναίκες ήταν μόνες τις στο τοπικό κέντρο πληροφόρησης, που βρίσκεται στον πρώτο όροφο και διαθέτει κωδικό εισόδου και κουδούνια. Αργά το απόγευμα, ένα μέλος της κοινότητας προσπάθησε μάταια να τις βρει. Προσπάθησε να πάει εκεί, αλλά δεν είχε το κλειδί και δεν μπορούσε να μπει αμέσως.  

Η ανακάλυψη των σορών έλαβε χώρα στη διάρκεια της νύχτας. Καμιά πλακέτα δεν δείχνει την παρουσία αυτού του κέντρου πληροφοριών του Κουρδιστάν. Σύμφωνα με τον Edart Leon , επικεφαλής της Ομοσπονδίας των κουρδικών Συλλόγων και του κέντρου, τα θύματα πρέπει να άνοιξαν την πόρτα στο(ύς) δολοφόνο(υ)ς τους. 

Αφόρητες… «Δολοφονίες»

Η έρευνα ανατέθηκε στο τμήμα εγκλημάτων της αστυνομίας του Παρισιού. Επι τόπου συγκεντρώθηκαν 200 - 300 μέλη της κουρδικής κοινότητας έξω από το κτίριο, όπου βρίσκονται ακόμα οι σοροί.

  

Αποκαλώντας αυτές τις «δολοφονίες» «αφόρητες», ο Υπουργός Εσωτερικών ο Manuel Valls δήλωσε στο ραδιόφωνο France Info ότι θα πάει επιτόπου «σε λίγο».

«Η σκηνή μπορεί να δείχνει ότι πρόκειται για εκτέλεση, αλλά η έρευνα θα πρέπει να διευκρινίσει τις ακριβείς συνθήκες αυτού του δράματος», δήλωσε μια πηγή της αστυνομίας. 

L’Express με  το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων
InfoGnomon
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ