2013-01-10 13:26:08
Φωτογραφία για 12+1 παράξενα σημεία για την καλλιέργεια φυτών!
Τα φυτά που μας περιβάλλουν αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας αλλά και της ύπαρξής μας σε αυτό τον πλανήτη, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Γιατί θα πρέπει, λοιπόν, η καλλιέργειά τους να περιορίζεται στις γλάστρες ή στο έδαφος; Ορισμένοι καινοτόμοι κηπουροί επιδιώκουν να τιμήσουν το πράσινο με απροσδόκητους τρόπους. Αυτά οι 13 παράξενοι κήποι που θα δείτε στη συνέχεια ενσωματώνουν το πράσινο με τον πιο περίεργο και απροσδόκητο τρόπο: Από τις δημόσιες τουαλέτες και τις τσέπες των ρούχων μέχρι τον ηλεκτρονικό υπολογιστή και τα σκουλαρίκια 1. Φυτά στις τσέπες των ρούχων

Ο σχεδιαστής Egle Cekanaviciute δημιούργησε μια σειρά από παντελόνια, φορέματα και σακάκια που ενσωματώνουν ειδικά σχεδιασμένες τσέπες γεμάτες χώμα και λίπασμα όπου μπορείτε να καλλιεργήσετε φυτά της επιλογής σας.

2. Γκαζόν στο δάπεδο μιας εκκλησίας

Σε καθεδρικό ναό της Αγγλίας καλλιεργήθηκε φυσικό γκαζόν που κάλυψε ολόκληρο το δάπεδο της εκκλησίας, το οποίο διατηρήθηκε για αρκετό καιρό.


3. Διαφημιστική πινακίδα

Αντί διαφημίσεων… φυτά διά χειρός του καλλιτέχνη Stephen Glassman σε αυτοκινητόδρομο του Λος Άντζελες.

4. Ενδύματα από φυσικό γκαζόν

Ο Stevie Famulari, επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Αρχιτεκτονικής Τοπίου NDSU δημιούργησε εκπληκτικά ενδύματα από γκαζόν, που φοριούνται άνετα, καθώς αποτελούνται από αδιάβροχο υλικό, ενώ συνεχίζουν να αναπτύσσονται κανονικά και αλλάζουν χρώμα ανάλογα με την εποχή και το πότισμα!

5. Υπόγειος κήπος

Κάτω από τους δρόμους του Τόκιο καλλιεργούνται λαχανικά και βότανα, απασχολώντας νέους ανέργους που ετοιμάζονται να μπουν για εργασία στον γεωργικό τομέα.

6. Χορταριασμένες…σαγιονάρες

Αν σας αρέσει η αίσθηση του χόρτου μεταξύ των δακτύλων σας, αυτές οι σαγιονάρες είναι ό,τι πρέπει.

7. Γλαστράκια για ποδήλατα

Πάρτε τα φυτά μια βόλτα με το ποδήλατό σας, για να πρασινίσει λίγο παραπάνω η διάθεσή σας αλλά και η πόλη σας.

8. Σκουλαρίκια… με μικρόφυτα

Με απλά υλικά μπορείτε να φτιάξετε χειροποίητα οικολογικά κοσμήματα που θα ξεχωρίσουν αλλά θα σας κάνουν και υπερήφανους για την ιδέα σας.

9. Γλάστρες σε κουτιά εφημερίδων

Στο Τορόντο αποφάσισαν να επαναχρησιμοποιήσουν τα «παροπλισμένα» κουτιάεφημερίδων στους δρόμους φυτευοντας διάφορα βότανα. Ο δυόσμος και ο βασιλικός που επέλεξαν σίγουρα θα διώξουν τις άσχημες μυρωδιές της πόλης.

10. Σχολικά ουρητήρια γίνονται… κήποι

Τα ουρητήρια των αγοριών σε ένα παλιό δημοτικό σχολείο στην Αυστραλία μεταμορφώθηκαν σε μικρούς κήπους, όπου οι έφηβοι της πόλης αναπτύσσουν καθημερινά τις κηπουρικές ανησυχίες τους.

11. Τηλεφωνικοί θάλαμοι-γλάστρες

Τηλεφωνικοί θάλαμοι εν αχρηστία αποτελούν τον ιδανικό χώρο για custom-made ξύλινες γλάστρες.

12. «Πράσινοι» ηλεκτρονικοί υπολογιστές

Παλιά κουτιά από υπολογιστές διατηρούν τη χρήση τους, καθώς η θερμότητα βοηθά το γκαζόν να αναπτυχθεί και μεταμορφώνονται σε εντυπωσιακές γλάστρες.

13. Ανάποδες γλάστρες στη θέση στράγγισης των πιάτων

Πρωτότυπη ιδέα για να μην πηγαίνει χαμένο το νερό από τη στράγγιση των πιάτων, αλλά και για να έχετε φρέσκα μυρωδικά για το φαγητό ανά πάσα ώρα και στιγμή.

www.perierga.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ