2013-01-10 14:03:06
Φωτογραφία για Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα ΚΟΧ Αχαΐας & Αιτωλοακαρνανίας του Ινστιτούτου ΙΟΑΣ
Απλήρωτοι παραμένουν οι περίπου 100 εργαζόμενοι των προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας (ΚΟΧ) του Ινστιτούτου οδικής ασφάλειας Ι.Ο.Α.Σ στην Αχαία & Αιτωλοακαρνανία από την έναρξη των προγραμμάτων στις 19 Νοεμβρίου, παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις από τους υπευθύνους του ινστιτούτου.

Το χειρότερο, όπως καταγγέλλει ένας από τους εργαζομένους, είναι ότι κάποιοι από τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα, διέκοψαν αναγκαστικά την κάρτα ανεργίας τους κι έτσι έχασαν και το πενιχρό επίδομα που έπαιρναν ως εγγεγραμμένοι στο ταμείο ανεργίας!

Αποτέλεσμα να φαίνονται ως εργαζόμενοι αυτή τη στιγμή, "εγκλωβισμένοι", χωρίς να μπορούν να χρησιμοποιούν το πλεονέκτημα της ανεργίας σε άλλες προκηρύξεις, χωρίς να παίρνουν μισθό, χωρίς ένσημα και χωρίς καν να μπορούν να ασφαλιστούν βγάζοντας βιβιάριο ΙΚΑ όπως θα επρεπε βάσει των συμβάσεων ΚΟΧ.

"Έτσι λοιπόν μειώνεται ο ρυθμός αύξησης της ανεργίας (όπως είχε πει πρόσφατα σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 ο υπουργός οικονομικών κύριος Βρούτσης!) στη χώρα μας με αυτά τα τρικ; Δυστυχώς παρότι δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση μέχρι σήμερα από το ΙΟΑΣ, ελπίζουμε σύντομα να λυθεί το πρόβλημα και να πληρωθούν οι εργαζόμενοι," επισημαίνει μεταξύ άλλων ο συμπολίτης.

Πηγή: thebest
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ