2013-01-10 15:57:05
Φωτογραφία για Πάτρα: 30% αύξηση των αιωρούμενων σωματιδίων από την χρήση τζακιών και ξυλόσομπων
Πάνω από 30 φορές έχει αυξηθεί η ποσότητα των αιωρούμενων σωματιδίων στην ατμόσφαιρα της Πάτρας, από την μεγάλη αύξηση της χρήσης τζακιών και ξυλόσομπων.

Η αύξηση αυτή, σύμφωνα με τον καθηγητή Υγιεινής κ. Βανταράκη, θα οδηγήσει σε αύξηση των προβλημάτων υγείας ειδικά σε μικρά παιδιά και χρόνια πάσχοντες.

Όπως ανέφερε ο κ. Βανταράκης, τα προβλήματα θα εμφανιστούν σωρευτικά, καθώς αλλεργίες και αναπνευστικά προβλήματα αναμένεται ότι θα αυξηθούν κατά πολύ, αν συνεχιστεί η μεγάλη χρήση καύσης ξύλων σε τζάκια και ξυλόσομπες.

Και αυτό, γιατί ο κόσμος, μετά την απόφαση της Κυβέρνησης να αυξήσει τον φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης χωρίς να σκεφτεί τις παρενέργειες, παρά μόνο την… εύκολη λύση για να προσθέσει χρήματα στα ταμεία του κράτους, αναγκάστηκε να χρησιμοποιεί πλέον ως μοναδική πηγή θέρμανσης τα τζάκια και τις ξυλόσομπες, καίγοντάς τα πολλές ώρες και όχι όπως παλιά.


Κατηγορηματικός για τους κινδύνους που κρύβει η ανεξέλεγκτη καύση ξύλων είναι ο πνευμονολόγος κ. Παπαλεξάτος, ο οποίος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ακόμα και αύξηση θανάτων, λόγω της μόλυνσης από το μονοξείδιο του άνθρακα από βγαίνει από την καύση των ξύλων.

Ακόμα και τα «καλά» ονομαζόμενα ξύλα, ο κ. Παπαλεξάτος, δημιουργούν αναπνευστικά προβλήματα προκαλώντας βρογχόσπασμο και έντονο βήχα.

Η απόφαση όμως της Κυβέρνησης για αύξηση του φόρου πετρελαίου θέρμανσης οδηγεί στο «θάνατο» και τον κλάδο των πρατηριούχων. Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Πρατηριούχων της περιοχής, η πτώση στις πωλήσεις στο πετρέλαιο θέρμανσης ήταν 90% κατά τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο, ενώ τον Δεκέμβριο η πτώση φτάνει το 80% σε σχέση με πέρυσι. Αυτό σημαίνει οικονομική καταστροφή των πρατηριούχων, που πλέον, σε συνδυασμό με την πτώση στην πώληση βενζίνης, δεν μπορούν να ανταποκριθούν και οδηγούνται στο «λουκέτο».

Αλλά και οικολογικό πρόβλημα δημιουργείται, αφού η ανεξέλεγκτη κοπή ξύλων θέτει σε σοβαρό κίνδυνο τα δάση της περιοχής, αφού ο κόσμος, μη μπορώντας ούτε ξύλα να αγοράσει, προμηθεύεται τα ξύλα του κόβοντάς τα του μόνος του.

Πηγή: patrisnews
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ