2013-01-10 15:56:03
Φωτογραφία για Πασίγνωστος σκηνοθέτης έχασε τη ζωή του από άγνωστα αίτια
Συγκλονισμένος είναι ο κόσμος της έβδομης τέχνης από τον απρόσμενο χαμό, του πασίγνωστου σκηνοθέτη και ηθοποιού Σε ηλικία 60 ετών απεβίωσε για λόγους που ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστοί.

Πρόκειται για τον διάσημο αμερικανό σκηνοθέτης Ντέιβιντ Έλις (David Ellis), που σημείωσε τεράστια επιτυχία σε παγκόσμια κλίμακα , κυρίως από τις περιπέτειες καταστροφής "Τελικός προορισμός 2" και "Snakes on a plane".

Η γοργή δράση και η χαριτωμένη "αλά Χόλιγουντ" υπερβολή ήταν το στίγμα των ταινιών του Έλις.

Στο "Snakes on a plane" δηλητηριώδη φίδια απειλούν την ζωή των επιβατών ενός αεροσκάφους εν πτήση με τον Σάμουελ Τζάκσον σε πρωταγωνιστικό ρόλο να δίνει την λύση.

Προτού στραφεί στην σκηνοθεσία είχε δουλέψει και ως ηθοποιός και πολύ περισσότερο ως κασκαντέρ αντικαθιστώντας τους ηθοποιούς στα γυρίσματα με επικίνδυνες σκηνές.

Ανάμεσα στις ταινίες όπου δούλεψε ως κασκαντέρ θα βρούμε τίτλους όπως ο "Σημαδεμένος" του Μπράιαν Ντε Πάλμα, το "Φονικό όπλο" του Ρίτσαρντ Ντόνερ, στις "Μέρες κεραυνού" του Τόνι Σκοτ και στο "Μίζερι" του Ρομπ Ράινερ.


Αργότερα, δούλεψε ως βοηθός σκηνοθέτη σε ταινίες όπως η "Καταιγίδα" του Βόλγφκανγκ Πέτερσεν, το "The Matrix Reloaded" των αδελφών Γουατσόφσκι αλλά και το "Master and Commander: Στα πέρατα του κόσμου" του Πίτερ Γουιρ.

Την προσωπική του σφραγίδα ως σκηνοθέτης άφησε επίσης στις περιπέτειες "Τελικός προορισμός 4" και στην "Τελευταία κλήση" ένα θρίλερ με πρωταγωνίστρια την Κιμ Μπέισινγκερ.

Ο Ελις πέθανε στο Γιοχάνεσμπουργκ όπου βρισκόταν για την προετοιμασία της ταινίας "Κite" στην οποία και πάλι επρόκειτο να παίξει ο Σάμουελ Τζάκσον.

himaira.blogspot.com
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ