2013-01-10 17:31:02
Φωτογραφία για Jaguar XFR-S : Αυτή είναι η απόλυτη sedan Jaguar [video]
του Μιχάλη Ντιβέρη

Η Jaguar XFR-S είναι η απόλυτη sedan Jaguar χάρη στους 550 ίππους του V8 των 5.0 λίτρων Η Jaguar XFR-S είναι η τελευταία προσθήκη της Jaguar στην γκάμα των εκδόσεων R-S. Πρόκειται για το απόλυτο saloon της Jaguar, καθώς εξοπλίζεται με τον 5.0lt V8 βενζινοκινητήρα ο οποίος αποδίδει 550ps και 68.9 kgm ροπής. Νούμερα που χαρίζουν 0-100 km/h σε μόλις 4.4 sec και τελική ταχύτητα 300 km/h (ηλεκτρονικά περιορισμένη).

Προκειμένου να περάσει η δύναμη στο δρόμο, μέσω των πίσω τροχών, έχει εφοδιαστεί με κιβώτιο οκτώ ταχυτήτων Quickshift της ZF.

Στο αισθητικό κομμάτι η Jaguar XFR-S διαθέτει μία σειρά από αλλαγές προκειμένου να είναι επιθετικότερη και να τονιστεί ο δυναμικός χαρακτήρας της. Οι ανασχεδιασμένοι, επιθετικότεροι προφυλακτήρες, οι νέες ζάντες αλουμινίου, η ευμεγέθη αεροτομή στο πορτμπαγκάζ, ο αεροδυναμικός διαχύτης και οι δύο διπλές απολήξεις της εξάτμισης είναι οι σημαντικότερες αλλαγές.

Όσον αφορά το εσωτερικό, η Jaguar όπως συνηθίζει στις εκδόσεις S έχει επιλέξει το μπλε, στον πίνακα οργάνων, στις ραφές του σαλονιού και στα χειριστήρια.

Η Jaguar XFR-S θα παραχθεί σε περιορισμένο αριθμό και θα διατεθεί κυρίως στην δυτική Ευρώπη και στην αγορά των Η.Π.Α.

peritroxon.gr
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ