2013-01-10 18:47:04
Φωτογραφία για ΟΚΑΑ: Επιστροφή 500.000 ευρώ στο Ελληνικό Δημόσιο
Στην καταβολή 500.000 ευρώ σε μετρητά προς το Ελληνικό Δημόσιο, στα πλαίσια μείωσης του μετοχικού του κεφαλαίου κατά 4.352.360 ευρώ, προχώρησε σήμερα... η διοίκηση του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας, μετά από σύσκεψη με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Αθανάσιο Σκορδά,

Όπως αναφέρει ο ΟΚΑΑ στην σχετική του ανακοίνωση, ήδη έχει επιστραφεί ποσό 3.000.000,00 ευρώ στην Τράπεζα της Ελλάδος με αποδέκτη το Ελληνικό Δημόσιο και έπεται η ολοσχερής καταβολή του υπολοίπου έως το καλοκαίρι. Το προηγούμενο ποσό, ύψους επίσης 500.000,00 ευρώ, αποδόθηκε στις 25/9/2012.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «παρά τη δεινή οικονομική συγκυρία που διατρέχει το σύνολο της εγχώριας δραστηριότητας, ο ΟΚΑΑ με την ορθή διαχείριση των διαθεσίμων του, τη δραστική μείωση των εξόδων και τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει, κατάφερε όχι μόνο να αποπληρώσει, 11 χρόνια νωρίτερα, μακροχρόνιο τραπεζικό δάνειο που είχε συνάψει αλλά και να αυξήσει σημαντικά τους ρυθμούς απόδοσης του
. Μάλιστα, μετά από μακρά περίοδο ζημιογόνων χρήσεων, ο ΟΚΑΑ επιστρέφει το 2013 στην κερδοφορία με προϋπολογισθέντα κέρδη 1.130.000,00 ευρώ, παρά το γεγονός ότι έχει προβεί σε μεγάλη μείωση των ενοικίων των πελατών. Τα ως άνω μεγέθη, απορρέουν από τη δραστική και στοχευμένη αναδιάρθρωση του Ο.Κ.Α.Α. που απέφερε μείωση του λειτουργικό του κόστους κατά 35%.

Τέλος, για πρώτη φορά τα έσοδα των Ιχθυοσκαλών μετά από δεκαετίες, φορολογούνται ως πόροι, αυξάνοντας τα δημόσια έσοδα και προστιθέμενα στον Οργανισμό διπλασιάζουν τον κύκλο εργασιών του, στα 14.000.000,00 ευρώ περίπου. Με αυτόν τον τρόπο, εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη και συνεχής απόδοση μερίσματος στον μοναδικό μέτοχο, το Ελληνικό Δημόσιο, καθίσταται δυνατή και η ανάληψη δράσεων όπως η σημερινή, που αναδεικνύει την ανταποδοτικότητα που οφείλει να έχει κάθε Δημόσια Επιχείρηση και υπογραμμίζεται η αποφασιστική συμβολή του Ο.Κ.Α.Α. στην τόνωση της εμπορικής δραστηριότητας και στη συγκράτηση των τιμών».
euro2day.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ