2013-01-11 01:40:02
Φωτογραφία για Νέος γενικός εισαγγελέας στη Βουλγαρία
Ο Σωτήρ Στέφανοφ Τσάτσαροφ (46 ετών) ορκίστηκε σήμερα νέος γενικός εισαγγελέας της Βουλγαρίας σε επίσημη τελετή, παρουσία της... υπουργού Δικαιοσύνης Ντιάνα Κοβάτσεβα και ανώτερων δικαστικών.

Όπως προβλέπει ο νόμος, ο μέχρι τώρα πρόεδρος του Περιφερειακού Δικαστηρίου της Πλόβντιφ (Φιλιππούπολης) εξελέγη στο νέο του αξίωμα από το Ανώτερο Δικαστικό Συμβούλιο.

Οι Βούλγαροι παρατηρητές επισημαίνουν, ότι το διάταγμα για τον διορισμό του υπεγράφη αμέσως από τον Πρόεδρο της Βουλγαρίας Ρόσεν Πλέβνελιεφ, παρά τις επιφυλάξεις δικαστικών λειτουργών και πολιτικών παραγόντων αναφορικά με τα προσόντα του κ. Τσάτσαροφ, με τα ενδεχόμενα λάθη και παραλείψεις του ως επικεφαλής της δικαστικής εξουσίας της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Βουλγαρίας.

Στις πρώτες δηλώσεις στο βουλγαρικό Τύπο μετά την ορκωμοσία του, ο γενικός εισαγγελέας παραδέχτηκε, ότι «δεν αποτελεί μυστικό για κανέναν το γεγονός, ότι η εισαγγελία συνεχίζει να χρωστάει πολλά στην κοινωνία όσον αφορά την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος».

Σύμφωνα με τον κ. Τσάτσαροφ, η εισαγγελία θα επικεντρώσει τις προσπάθειές της στην υλοποίηση των συστάσεων της τελευταίας έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη Βουλγαρία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ