2013-01-11 05:03:04
Φωτογραφία για Σήμα κινδύνου από την Καβάλα
Ένα άρθρο με τη μορφή χρονογραφήματος του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας Νίκου Γεωργιάδη το οποίο δημοσίευσε η τοπική εφημερίδα «Πρωινή» , προκάλεσε προβληματισμό στην τοπική κοινωνία.

Στο χρονογράφημα γίνεται λόγος για 99 παιδιά σε σχολικές μονάδες όλων των ηλικιών που χρήζουν «άμεσης ανάγκης και υποστήριξης» και παρουσιάζονται

αναλυτικά στοιχεία για τους μαθητές που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα στο νομό Καβάλας, ενώ ζητείται από την τοπική κοινωνία να στηρίξει τις οικογένειες.

Ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ισχυρίστηκε ότι τα στοιχεία αυτά προέκυψαν μετά από έρευνα που διενήργησε το Δεκέμβριο η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε συνεργασία με τους διευθυντές των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων της περιοχής. Από τα στοιχεία προκύπτουν ότι συνολικά ενενήντα εννέα παιδιά έχουν άμεση ανάγκη και υποστήριξη σε ρούχα, κυρίως, σε τρόφιμα και άλλα είδη.


Ο αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Καβάλας Χριστόδουλος Μιχαλάκης αναφερόμενος στα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι ο Δήμος Καβάλας μέχρι σήμερα δεν είχε καμία επίσημη ενημέρωση για το αν πραγματικά υπάρχουν ανάγκες σε μαθητές σχολείων που φοιτούν σε σχολεία του Δήμου Καβάλας. Μάλιστα, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο,υπογράμμισε ότι από την αρχή της σχολικής χρονιά μέσω των Σχολικών Επιτροπών Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Καβάλας είχαν ζητήσει από τους διευθυντές να τους ενημερώσουν για τυχόν περιπτώσεις μαθητών που έχουν ανάγκη από κάθε είδους υποστήριξη.

«Στον προϋπολογισμό τόσο του 2012 όσο και του 2013», σημειώνει ο κ. Μιχαλάκης, «υπάρχει κωδικός και διαθέσιμη χρηματική πίστωση η οποία μπορεί άμεσα να διατεθεί προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης και στήριξης όχι μόνο των μαθητών αλλά και των οικογενειών τους εφόσον διαπιστωθεί τέτοια ανάγκη. Μόλις μας δοθούν τα επίσημα καταγεγραμμένα στοιχεία θα αναλάβουμε δράση ώστε να δοθεί λύση στο όποιο πρόβλημα υπάρχει και να ανακουφιστούν αυτές οι οικογένειες με απόλυτη διακριτικότητα και εχεμύθεια».

«Στο πλαίσιο αυτό ενδεικτικά αναφέρω», συνεχίζει ο κ. Μιχαλάκης, «ότι από την αρχή της σχολικής χρονιάς μετά από παρέμβαση του διευθυντή του Εσπερινού Γυμνασίου Καβάλας διατίθεται καθημερινά μεσημεριανό φαγητό σε μαθητές του σχολείου που έχουν ανάγκη σίτισης, καθώς πρόκειται για παιδιά οικογενειών που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και οι γονείς τους είναι άνεργοι». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Μακάβριο: Έβρεξε... κόκαλα!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Μακάβριο: Έβρεξε... κόκαλα!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ