2013-01-11 06:12:03
Φωτογραφία για Η ιστορία που συγκλονίζει…
Καθώς η Αυστραλία ξαναζεί ημέρες πύρινες όπως αυτές του Φεβρουαρίου του 2009 (τότε 173 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους από... πυρκαγιές στα νοτιοανατολικά, στην περιοχή της Βικτόρια), μέσα από τους καπνούς και τις εικόνες απόλυτης καταστροφής αναδύονται, μεταξύ άλλων, και κάποιες σχεδόν απίστευτες προσωπικές ιστορίες επιβίωσης.

Χαρακτηριστική υπήρξε η περίπτωση μιας οικογένειας στην Τασμανία, συγκεκριμένα στο παραλιακό χωρίο Ντάναλεϊ, η οποία κατόρθωσε να γλιτώσει από τις φλόγες κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, βρίσκοντας καταφύγιο… μέσα στη θάλασσα, κάτω από την αποβάθρα του λιμανιού.

«Είδαμε πύρινους ανεμοστρόβιλους να έρχονται κατά πάνω μας και την αμέσως επόμενη στιγμή τα πάντα γύρω μας, συμπεριλαμβανομένων των σπιτιών, είχαν τυλιχτεί στις φλόγες. Τότε ήταν που έστειλα τη γυναίκα μου μαζί με τα παιδιά στην αποβάθρα καθώς δεν υπήρχε άλλα διέξοδος» δηλώνει ο Τιμ Χολμς, ο οποίος μαζί με τη σύζυγό του, Τάιμι, και τα πέντε εγγόνια τους (ηλικία δύο έως έντεκα ετών) αναγκάστηκαν να βουτήξουν κυριολεκτικά μέσα στο νερό για να γλιτώσουν από τις φλόγες που είχαν προηγουμένως κατακάψει συνολικά περί τα 90 σπίτια στο χωριό τους. «Υπήρχαν τόσος καπνός και στάχτη που δυσκολευόμασταν ακόμη και να αναπνεύσουμε» τονίζουν οι επιζώντες, οι οποίοι να σημειωθεί πως έμειναν εγκλωβισμένοι στην προκυμαία για περίπου τρεις ώρες.
perierga.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ