2013-01-11 08:26:06
Φωτογραφία για Πύργος: Μέσα Φλεβάρη ανοίγει ξανά το δημόσιο ΚΤΕΟ
Μέσα στις επόμενες είκοσι μέρες, καλώς εχόντων των πραγμάτων, αναμένεται να επαναλειτουργήσει το δημόσιο ΚΤΕΟ Πύργου, το οποίο και ανέστειλε τη διενέργεια τεχνικών

ελέγχων και την έκδοση δελτίων τεχνικού ελέγχου έως ότου ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες διαδικασίες πιστοποίησης.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Μεταφορών κ. Αριστομένης Μανιάτης, η διαδικασία πιστοποίησης των δημόσιων ΚΤΕΟ έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί μέχρι τις 3 Ιανουαρίου του 2013 ωστόσο η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος που είναι και αρμόδια για την χρηματοδότηση των απαιτούμενων εργασιών πιστοποίησης, αδυνατούσε να τα καλύψει (ξεπερνούσε τις 400-500.000 ευρώ για τα τέσσερα ΚΤΕΟ αρμοδιότητας της).

«Τα έσοδα του ΚΤΕΟ εισπράττονται από το Υπουργείο Οικονομικών. Έτσι, οι Περιφερειάρχες, ζήτησαν ένα μέρος των εσόδων να μεταβιβαστεί στις Περιφέρειες, αίτημα το οποίο δεν έχει ακόμα εγκριθεί, καθώς υπάρχει αδυναμία κάλυψης του κόστους πιστοποίησης» είπε και πρόσθεσε ότι τέλη Νοεμβρίου τους δόθηκε κατεύθυνση από το Υπουργείο Μεταφορών ότι θα μπορούσε να γίνει η πιστοποίηση με ένα «ελαφρύτερο» πρόγραμμα, με λιγότερες απαιτήσεις και μικρότερο κόστος το οποίο και ανέλαβαν οι Περιφερειάρχες να εκτελέσουν.


«Έτσι, έχουμε ετοιμάσει και την οικονομική αποζημίωση και τη ρύθμιση των μηχανημάτων. Η διαδικασία προχωρά και ευελπιστούμε ότι στο επόμενο διάστημα θα μπορέσουμε να είμαστε έτοιμοι να πάρουμε την πιστοποίηση και να δουλέψουμε μέχρι τις 30 Ιουνίου, ημερομηνία που αναμένεται να έχουμε καταφέρει να συμπληρώσουμε το υπόλοιπο του απαιτούμενου εξοπλισμού για να συνεχίσουμε. Θα πρέπει να πούμε ότι το ΚΤΕΟ του Πύργου είναι από τα ελάχιστα που έχουν προχωρήσει πολύ τις διαδικασίες και ευελπιστούμε ότι πολύ σύντομα θα επαναλειτουργήσουμε».

Κική Κολοβέρου-ilialive
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Τρίτος τίτλος για τη Skoda
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Τρίτος τίτλος για τη Skoda
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ