2013-01-11 11:02:03
Φωτογραφία για Η πολιτική του ενός παιδιού πλήττει την οικονομία της Κίνας
Η υποχρεωτική πολιτική του ενός παιδιού, που έχει θεσπίσει από το 1979 η Κίνα, έχει δημιουργήσει λιγότερο κοινωνικούς ενηλίκους και λιγότερο πρόθυμους να αναλάβουν... κινδύνους, γεγονός που συνιστά μειονέκτημα όσον αφορά στις καινοτομίες και τη δημιουργία επιχειρήσεων, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη στις Η.Π.Α..

Τα συμπεράσματα βασίζονται σε στοιχεία παλαιότερης έρευνας που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 421 ανδρών και γυναικών στο Πεκίνο, μερικοί από τους οποίους γεννήθηκαν πριν ισχύσει αυτή η νέα πολιτική και άλλοι -όλοι μοναχοπαίδια- λίγο μετά.

Οι ερευνητές του Πανπεπιστημίου Μόνας στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, οι οποίοι πραγματοποίησαν αυτή την έρευνα, διαπίστωσαν πως αυτοί που γεννήθηκαν μετά το 1979 -μοναχοπαίδια- ήταν πιο απαισιόδοξοι, λιγότερο ευσυνείδητοι, λιγότερο ανταγωνιστικοί και λιγότερο διατεθειμένοι να αναλάβουν κινδύνους απ' ό,τι αυτοί που ήρθαν στον κόσμο πριν απ' αυτούς και που μεγάλωσαν με αδελφούς και αδελφές.


Τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας, που δημοσιεύθηκε στην αμερικανική επιθεώρηση «Science», ενισχύουν προηγούμενες αναλύσεις σύμφωνα με τις οποίες η κινεζική πολιτική του ενός παιδιού, η οποία περιόρισε πολύ τη δημογραφική ανάπτυξη, επηρεάζει την οικονομία της χώρας.

Άλλες έρευνες έχουν αποδώσει στην πολιτική αυτή τις ελλείψεις σε εργατικό δυναμικό.

Σύμφωνα με μια επίσημη κινεζική εκτίμηση που έγινε το 2011, η πολιτική του ενός παιδιού, που εφαρμόσθηκε αυστηρά για να περιορίσει το ποσοστό αύξησης του πληθυσμού, εμπόδισε 400 εκατομμύρια γεννήσεις. Η Κίνα έχει σήμερα 1,3 δισεκατομμύριο κατοίκους. Σύμφωνα με διάφορες πληροφορίες, η κινεζική κυβέρνηση ενδέχεται να χαλαρώσει αυτή την πολιτική.

lefteria.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η μεγάλη φυγή από τον ΕΟΠΥΥ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η μεγάλη φυγή από τον ΕΟΠΥΥ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ