2013-01-11 14:01:39
Φωτογραφία για ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΗΣ «AS» ΣΤΟΥΣ ΙΣΠΑΝΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Οι Ισπανοί προπονητές έχουν πέραση στην Ελλάδα και αυτό δεν έμεινε απαρατήρητο στην πατρίδα τους. Η εφημερίδα «AS» φιλοξενεί σχετικό αφιέρωμα στην ιστοσελίδα της.

Στην προτίμηση των προέδρων των ελληνικών συλλόγων στους Ισπανούς προπονητές στάθηκε η ηλεκτρονική έκδοση της «AS», με ένα αφιέρωμα στους όσους έχουν περάσει τα τελευταία χρόνια από τη Σούπερ Λίγκα.

Αναλυτικά το δημοσίευμα της ισπανικής ιστοσελίδας

«Η Ελλάδα εμπιστεύεται τους Ισπανούς προπονητές

Τις τελευταίες σεζόν το ελληνικό πρωτάθλημα έχει γίνει μία μικρή παροικία του ισπανικού πρωταθλήματος. Υπάρχουν αρκετοί ποδοσφαιριστές που έχουν ενεργό ρόλο (αυτή τη στιγμή 21) στις ομάδες ή κάθονται στους πάγκους Ισπανοί προπονητές. Οι νεοφερμένοι είναι ο Λούκας Αλκαράθ, ο οποίος έχει υπογράψει στον Άρη Θεσσαλονίκης (όπου βρίσκονται οι συμπατριώτες του), Πουλίδο και Αγκάνθο και ο Φάμπρι, ο οποίος προσλήφθηκε από τον Παναθηναϊκό να βγάλει την ομάδα από την κρίση και να φέρει αποτελέσματα. Εκεί βρήκε τους Ισπανούς Τοτσέ και Βιτόλο.


Και οι δύο έχουν κληθεί σε δύο συλλόγους που βρίσκονται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Αλλά πολύ πριν από την έλευση των δύο αυτών προπονητή, η Ισπανία είχε τιμητική της στην Ελλάδα. Ο προπονητής που έχει διακριθεί στο ελληνικό πρωτάθλημα ήταν ο Ερνέστο Βαλβέρδε, ο τωρινός τεχνικός της Βαλένθια. Με τον Βάσκος στον πάγκο, ο κέρδισε τρία πρωταθλήματα και δύο Κύπελλα σε δύο διαφορετικές θητείες.

Στην πρώτη (2008/09 έκανε το νταμπλ. Το 2010 επέστρεψε και έμεινε) και έμεινε μέχρι το καλοκαίρι του 2012. Ακόμη ένας τίτλος που κατόρθωσε να σηκώσει τίτλο στην Ελλάδα είναι ο Μόνολο Χιμένεθ. Ο τωρινός προπονητής της Σαραγόσα ήταν στην ΑΕΚ τη σεζόν 2010/11 και κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας.

Λιγότερο γνωστός στο ευρύ κοινό, αλλά με σημαντικό έργο ήταν ο Χάβι Γκαρθία. Ήταν στον Ολυμπιακό Βόλου το 2011, αλλά βρέθηκε σε ένα επεισόδιο με στημένα ματς πριν από την άφιξή του. Ένα χρόνο αργότερα πήγε στην Κέρκυρα, στην οποία πέρασε απαρατήρητος. Την ίδια χρονιά κάθισε στον πάγκο του Αστέρα Τρίπολης ο Όσκαρ Φερνάντεθ, αλλά η περιπέτειά του τέλειωσε πρόωρα.

Και υπάρχουν και άλλοι… Τη σεζόν 2009/10 ο Κίκε Ερνάντεθ ανέλαβε τον Λεβαδειακό και στη συνέχεια πήγε στον Άρη, χωρίς να έχει εξαιρετικά αποτελέσματα. Περίπου την ίδια περίοδο ο Άνχελ Πεντράθα (2008/09) πήγε στον Ηρακλή και στη συνέχεια στον Πανσερραϊκό (2009). Τέλος, δύο ιστορικοί προπονητές που έχουν ζήσει την ελληνική εμπειρία ήταν ο Λορσένσο Σέρα Φερέρα που έμεινε δύο χρόνια στην ΑΕΚ (2006/08) και ο Βίκτορ Μουνιόθ που προσπάθησε την τύχη του στην Ελλάδα, με τον Παναθηναϊκό (2006/07), χωρίς όμως μεγάλη επιτυχία…».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ