2013-01-11 15:14:06
Φωτογραφία για Πάτρα: Βροχή τα φέσια στα φροντιστήρια - Με καθυστέρηση μηνών οι πληρωμές- 1.100 μαθητές στα δωρεάν φροντιστήρια του Δήμου
Τα φροντιστήρια, ένας κλάδος που πριν από κάποια χρόνια έκανε χρυσές δουλειές, ιδίως σε ό,τι αφορά την προετοιμασία μαθητών για την εισαγωγή τους στο πανεπιστήμιο, δέχονται το ένα μετά το άλλο το πλήγμα της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τα νοικοκυριά και μετακυλίεται στους μαθητές και την εξωσχολική εκπαίδευσή τους.

Ιδιοκτήτης γνωστού φροντιστηρίου της Πάτρας είπε ότι τα φέσια άρχισαν να κάνουν "βουνά" στα ταμεία των φροντιστηρίων, όπως και οι ουρές με τους γονείς που ζητούν μειώσεις στα δίδακτρα καθώς αδυνατούν να ανταποκριθούν.

Οι περισσότεροι γονείς καταβάλλουν τα δίδακτρα με καθυστέρηση 3 και 4 μηνών, ενώ πολλοί είναι αυτοί που ζητούν μειώσεις ακόμη και στο μισό, επικαλούμενοι την δεινή οικονομική τους κατάσταση. Σε ό,τι αφορά τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών, υπάρχουν γονείς που χρωστούν πολλά από τα δίδακτρα του προηγούμενου έτους.

Την ίδια ώρα περισσότεροι από 1.100 μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έχουν στραφεί στα δωρεάν φροντιστήρια του Δήμου Πατρέων που υλοποιούνται με την πρόσληψη περίπου 60 καθηγητών μέσω των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας, σε δύο σχολεία στα μεγάλα διαμερίσματα της πόλης και σε ένα σχολείο σε κάθε περιφερειακό διαμέρισμα.

Πρόκειται για τον πρώτο Δήμο στη χώρα που έκανε αυτό το πρόγραμμα μέσω κοινωφελούς εργασίας και η ανταπόκριση καταδεικνύει το τεράστιο οικονομικό πρόβλημα των οικογενειών στην Πάτρα.

Πηγή: Thebest
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ