2013-01-11 16:09:15
Φωτογραφία για «Λουκέτο» στο ΕΚΕΒΙ ύστερα από 19 χρόνια λειτουργίας
Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Πολιτισμού, Κώστα Τζαβάρα, κλείνει το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ).

Η ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού οδηγήθηκε σε αυτήν την απόφαση με το σκεπτικό ότι ο επί 19 χρόνια φορέας έφτασε πλέον σε σημείο που δεν επιτύγχανε τον στόχο του, και επίσης, ότι «δεν υπάρχει πλέον η δυνατότητα να διασπάται η κρατική δράση σε δημόσια νομικά πρόσωπα και σε αυτόνομους θύλακες λήψης αποφάσεων, που μάλλον σύγχυση προκαλούν».

Η κρατική πολιτική για το βιβλίο θα ασκείται στο εξής από τη σχετική διεύθυνση του υπουργείου Πολιτισμού (Διεύθυνση Γραμμάτων). Αναζητείται, μάλιστα, η νομοθετική ρύθμιση, προκειμένου οι εργαζόμενοι στο ΕΚΕΒΙ να συνεχίσουν να εργάζονται με την ίδια σχέση εργασίας (π.χ. συμβάσεις αορίστου χρόνου) και να γίνει απορρόφησή τους από άλλους οργανισμούς.

Για το πρόγραμμα «Φιλαναγνωσία», που όπως είναι γνωστό προκάλεσε την απομάκρυνση της διευθύντριας του ΕΚΕΒΙ, Κατρίν Βελλισάρη, και του προέδρου του φορέα, Θανάση Βαλτινού, έχουν ληφθεί πρόνοιες.


Το ΕΚΕΒΙ ιδρύθηκε το 1994 από το υπουργείο Πολιτισμού ως νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με σκοπό την εφαρμογή της εθνικής πολιτικής για την προώθηση του βιβλίου.

Σύμφωνα με τον ιδρυτικό του νόμο, είχε ως στόχο τον καθορισμό, τον σχεδιασμό και την εφαρμογή της εθνικής πολιτικής για την προώθηση του βιβλίου και της ανάγνωσης και ως προτεραιότητες την ενίσχυση της ανάγνωσης στην Ελλάδα, την προβολή και προώθηση του ελληνικού βιβλίου στο εξωτερικό και την καταγραφή των φαινομένων του χώρου. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ