2013-01-11 16:38:08
Φωτογραφία για Πάτρα: Παράταση για την παράσταση «Στη Φάρμα των ζώων» στο Δ. θέατρο Απόλλων
Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας συμμετέχοντας στα θεατρικά δρώμενα της περιοχής παρουσιάζει σε συμπαραγωγή με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας την παράσταση «Στη Φάρμα των Ζώων» στην Παιδική του Σκηνή.

Το έργο βασίζεται στο προτελευταίο και κλασικό μυθιστόρημα του George Orwell «Η Φάρμα των Ζώων», που δικαίως θεωρείται ένα από τα λογοτεχνικά έργα που έχουν επηρεάσει περισσότερο και με τρόπο καταλυτικό, τη σκέψη του δυτικού πολιτισμού του 20ου αιώνα, πάνω στο θέμα της Εξουσίας.

Η διασκευή για παιδιά από την Ελεάννα Τσίχλη, διδάσκει επί σκηνής την αλληλοκατανόηση, τον σεβασμό και την πίστη, με χιούμορ, παιχνιδιάρικη διάθεση και πολλή μουσική. Σε αντίθεση με το πρωτότυπο έργο η παράσταση τελειώνει με ένα αισιόδοξο μήνυμα: «αν ενώσουμε τις δυνάμεις μας μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο».

Μέχρι σήμερα δόθηκαν πρωινές παραστάσεις για τα σχολεία, στο Δημοτικό θέατρο «Απόλλων», από τις 8 Οκτωβρίου έως τις 22 Δεκεμβρίου 2012 ενώ λόγω της μεγάλης επιτυχίας και προσέλευσης θεατών, αποφασίστηκε να δοθεί παράταση των παραστάσεων έως την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013.


Το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας καλεί τα παιδιά της πόλης και της ευρύτερης περιοχής να ταξιδέψουν μαζί του σε αυτό το διασκεδαστικό και άκρως παιδαγωγικό, θεατρικό ταξίδι.

Παράσταση και θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας αντιλαμβανόμενο τη δύσκολη οικονομική συγκυρία και προσπαθώντας να προβάλλει την Τέχνη του Θεάτρου σε παιδιά που έχουν δύσκολη πρόσβαση στο θέατρο Απόλλων παρουσιάζει ένα πρόγραμμα παρουσίασης της παράστασης στο χώρο του σχολείου.

Η παράσταση έχει διαμορφωθεί έτσι ώστε να παίζεται σε οποιονδήποτε χώρο, σε φυσικό φωτισμό, με τραγούδια που ερμηνεύονται ζωντανά επί σκηνής και με σκηνογραφία που δημιουργείται από τους ηθοποιούς κατά τη διάρκεια της παράστασης.

Eίναι διάρκειας μιας ώρας ενώ ακολουθεί θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα, διάρκειας 40 λεπτών με τα παιδιά, από τους ηθοποιούς της παράστασης. Η τιμή εισιτηρίου είναι 5 ευρώ ανά άτομο.

«Στη Φάρμα των Ζώων»

Λίγα λόγια για το έργο : Η αδιαφορία του ανθρώπου –αφέντη, εξωθεί τα ζώα της φάρμας να επαναστατήσουν και να κερδίσουν την ελευθερία τους.

Έχοντας απαλλαγεί πια από τον άνθρωπο, τα ζώα της φάρμας ελπίζουν να ζήσουν ελεύθερη ζωή, γεμάτη αφθονία. Το όνειρο τους γίνεται πραγματικότητα, μα δυστυχώς δεν διαρκεί πολύ. Κι αυτό γιατί κάποια γουρούνια δεν αργούν να διαφθαρούν από την εξουσία και με αρχηγό τους τον κάπρο Ναπολέοντα δημιουργούν μια νέα τυραννία που παίρνει τη θέση της παλιάς. Τα δύστυχα ζώα βρίσκονται πάλι υποδουλωμένα.

Το καθεστώς του Ναπολέοντα που επισφραγίζει η φράση : «Όλα τα ζώα είναι ίσα, αλλά μερικά ζώα είναι πιο ίσα από τα άλλα» μπορεί να ανατραπεί από τα υπόλοιπα ζώα; Θα καταφέρουν να ξαναζήσουν πραγματικά ελεύθερα;

Διασκευή–Σκηνοθεσία : Ελεάνα Τσίχλη

Σκηνικά-Κοστούμια : Κωνσταντίνος Ζαμάνης

Επιμέλεια Κίνησης : Ειρήνη Κυρμιζάκη

Φωτισμοί : Στράτος Κουτράκης

Σύνθεση τραγουδιών – Μουσική : Θοδωρής Αμπαζής, Σταύρος Γιαννουλάδης

Βοηθός Σκηνοθέτη : Κατερίνα Λάττα

Βοηθός Φωτιστή : Κατερίνα Συμεωνίδου

Παίζουν : Δημήτρης Παπαδάτος, Γιάννης Δενδρινός, Αναστασία Γιαννάκη, Βιβή Πέτση

Αφήγηση : Μαρία Παρασύρη, Νέστορας Κοψιδάς.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ