2013-01-11 16:54:03
Φωτογραφία για Ευρυζωνικότητα στην Περιφέρεια Κρήτης
Το ΜΑΝ Χανίων, πρώτο στην Ελλάδα, συνδέεται στο ΣΥΖΕΥΞΙΣ με 1 Gbps !” Από τις 8/1/2013 ενεργοποιήθηκε στα Χανιά, ευρυζωνική πρόσβαση 1Gbps στο δίκτυο ΣΥΖΕΥΞΙΣ Ι, για εξυπηρέτηση των δημοσίων υπηρεσιών που συμμετέχουν στο Μητροπολιτικό Δίκτυο Οπτικών Ινών του Δήμου Χανίων Κρήτης.

Από την πλευρά του Υπ. Διοικητ. Μεταρρύθμισης και Ηλ. Διακυβέρνησης (ΥΔΜΗΔ), με συντονισμό του Υφυπουργού κου Μ. Βολουδάκη, και σχεδιασμό και εκτέλεση έργου από την ΚτΠ Α.Ε., στο πλαίσιο του δικτύου ΣΥΖΕΥΞΙΣ Ι, ενεργοποιήθηκε κεντρικό κύκλωμα ΣΥΖΕΥΞΙΣ/ΟΤΕ 1 Gbps το οποίο και συνδέθηκε στο ΜΑΝ Χανίων.

Από την πλευρά της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Χανίων (με τεχνική συμβολή του Πολυτεχνείου Κρήτης), ενεργοποιήθηκε ήδη το δίκτυο οπτικών ινών ΜΑΝ σε 2 κτίρια (Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και Δήμος Χανίων) που είχαν πρόσβαση στο δίκτυο ΣΥΖΕΥΞΙΣ μέσω χάλκινων κυκλωμάτων ΟΤΕ χαμηλής ταχύτητας, ενώ ακολουθεί άμεσα, ενεργοποίηση του ΜΑΝ σε άλλα 20 τουλάχιστον κτίρια δημοσίων υπηρεσιών των Χανίων εντός Ιανουαρίου.


Με τη μετάπτωση κάθε κτιρίου στο νέο τρόπο σύνδεσης στο ΣΥΖΕΥΞΙΣ Ι, μέσω του ΜΑΝ, οι φορείς αποκτούν, έκαστος, πρόσβαση 100 Mbps στο Εθνικό Δίκτυο. Η σύνδεση αυτή είναι έως και 50 φορές μεγαλύτερη από τις προηγούμενες προσβασεις των κτιρίων στο ΣΥΖΕΥΞΙΣ και είναι προφανές ότι συμβάλει σημαντικά στη βελτίωση της καθημερινής εξυπηρέτησης των πολιτών.

Η αναβάθμιση αυτή αποτελεί την πρώτη στο είδος της στο Εθνικό Δίκτυο, με ταχύτητα σύνδεσης 1 Gbps. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του ΥΔΜΗΔ, στο πλαίσιο του δικτύου ΣΥΖΕΥΞΙΣ Ι, που επιμελείται για λογαριασμό του Υπουργείου η ΚτΠ Α.Ε., ακολουθούν αντίστοιχες αναβαθμίσεις για δημόσιες υπηρεσίες σε όλα τα Μητροπολιτικά Δίκτυα Οπτικών Ινών Δημων της χώρας.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ