2013-01-11 16:46:02
Φωτογραφία για Aναγνώστης μας ενημερώνει για καλές ειδήσεις από την Τήνο
Στην Ελλάδα της κρίσης , της φτώχειας και της εξαθλίωσης, στην Ελλάδα των περικοπών σε συντάξεις, μισθούς, επιδόματα, στην υγεία και στην παιδεία, στην Ελλάδα των... συγχωνεύσεων σε σχολεία ,σε νοσοκομεία, και άλλες δημόσιες υπηρεσίες υπάρχουν και δήμοι που με το έργο τους δίνουν ελπίδα σε αυτόν τον ψυχολογικά πεσμένο λαό ότι μπορεί και ΚΑΤΙ να γίνει στο τέλος.

1) Στην Τήνο διάβασα χθες ότι εγκαινίασαν το δικό τους ΕΚΑΒ όταν όλη η νησιωτική Ελλάδα παρακαλάει μην πάθει κάνεις τίποτα σοβαρό γιατί το κρατικό ΕΚΑΒ κάνει επιλεκτικές διακομιδές.

2) Στην Τήνο το περασμένο Σεπτέμβριο μετά από χιλιάδες συγχωνεύσεως σχολείων ανά την Ελλάδα εγκαινίασαν ΝΕΟ δημοτικό σχολειό ευρωπαϊκών προδιαγραφών και έδωσαν λύση σε ένα πρόβλημα 15ετιας.

3) Στην Τήνο που η άλλοτε τεράστια ανάπτυξη της οικοδομής έχει περιοριστεί σε 2-3 οικοδομές τον χρόνο με όλες τις συνέπειες όλων των επαγγελμάτων που ζούσαν από αυτήν
. Αρκετός κόσμος σήμερα δειλά δειλά στρέφεται προς τον πρωτογενή τομέα ανάπτυξης και έτσι μετά το Τυροκομείο που υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια ο δήμος εγκαινίασε ένα από τα πιο σύγχρονα σφαγεία στην Ελλάδα αλλά και ένα από τα πιο σύγχρονα ελαιοτριβεία στην Ελλάδα. Η πρόσφορα προς τον μόνιμο κάτοικο δε μπορεί να μετρηθεί αν σκεφτεί κάνεις ότι οι ελιές εδω και δεκαετίες έμεναν ανεκμετάλλευτες (εκτός και αν πήγαιναν σε άλλο νησί) και τα ζώα τα έσφαζαν παράνομα(εκτός και αν πήγαιναν σε άλλο νησί) λόγο του ότι δεν υπήρχε σφαγείο νόμιμο.

Υ.Γ. Η Τήνος έχει υποδομές για την αποκέντρωση που πάει να γίνει στην Ελλάδα

4) Τέλος στην Τήνο του 2013 μόλις προ ημερών υπογράφτηκε η σύμβαση για ένα κλειστό γυμναστήριο μπάσκετ-βόλεϊ και με χρονοδιάγραμμα να υπολογίζεται στους 12 μήνες θα είναι έτοιμο.

Υ.Γ. Φυσικά και υπάρχουν και αρνητικά στο νησί, αλλά στις εποχές να λύνονται τέτοια προβλήματα είναι μεγάλο πράγμα ( δεν ανέφερα ότι πληρώθηκαν φέτος(2012) οι απαλλοτριώσεις του βιολογικού και φέτος μπορεί και να ξεκινήσει).

Αναγνώστης
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Σε κάμψη ο ΣΥΡΙΖΑ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Σε κάμψη ο ΣΥΡΙΖΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ