2013-01-11 18:39:56
Φωτογραφία για Apple: Μεγαλώνει η κινέζικη αγορά
Η Κίνα θα ξεπεράσει τις ΗΠΑ και θα μετατραπεί στη μεγαλύτερη αγορά για τα προϊόντα της Apple δήλωσε ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας Tim Cook, καθώς η εταιρεία προσθέτει καταστήματα και εξετάζει το ενδεχόμενο παρουσίασης νέων προϊόντων στη χώρα.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg, ο Cook μιλώντας για την κινέζικη αγορά δήλωσε: «Πιστεύω ότι θα καταστεί η πρώτη μας» χωρίς ωστόσο να δώσει λεπτομέρειες για το χρονικό πλαίσιο της πρόβλεψής του.

Η Apple σημείωσε πωλήσεις $5,7 δισ. στην Κίνα κατά το τρίμηνο που έληξε το Σεπτέμβριο. Τα αμερικανικά έσοδα ανήλθαν περίπου στα $14,4 δισ. με βάση κατάσταση εσόδων ημερομηνίας 25 Οκτωβρίου.

Ο Cook πραγματοποίησε τη δεύτερή του επίσκεψη στην Κίνα σε ένα χρόνο, καθώς η Apple προσπαθεί να αναστρέψει τη μείωση του μεριδίου της στην κινέζικη αγορά smartphones.

Σύμφωνα με τον επικεφαλή της εταιρείας, τα επόμενα χρόνια πρόκειται να ανοίξουν περισσότερα καταστήματα στην Κίνα. Σήμερα, στην Κίνα και το Χονγκ Κονγκ λειτουργούν 11 καταστήματα Apple.

Παράλληλα εξέφρασε την προθυμία να παρουσιάσει νέα προϊόντα πρώτα στην Κίνα. Το iPhone5 κυκλοφόρησε στην Κίνα το Δεκέμβριο, σχεδόν τρεις μήνες μετά την κυκλοφορία του στις ΗΠΑ.
argonaytis-iphone
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ