2013-01-11 19:10:04
Φωτογραφία για Πάτρα: Πάνω από 1000 άνεργοι περιμένουν ακόμη τις επιταγές κατάρτισης του ΟΑΕΔ
Με αγωνία περιμένουν άνεργοι και σε πολλές περιπτώσεις, μακροχρόνια άνεργοι, τις επιταγές κατάρτισης του ΟΑΕΔ. Άνθρωποι ι κάθε ηλικίας είδαν σαν όαση πριν από μερικούς μήνες το συγκεκριμένο επιδοτούμενο κατάρτισης στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Το ποσό της επιδότησης είναι 700 ευρώ, εξ των οποίων τα 200 θα κατατεθούν στα ΚΕΚ που ανέλαβαν την εκπαίδευσή τους.

Τα προγράμματα ξεκίνησαν διαδοχικά από τον περασμένο Αύγουστο, είχαν διάρκεια περίπου ενός μήνα και παρά το γεγονός ότι έχουν ολοκληρωθεί στο σύνολό τους, οι καταρτιζόμενοι άνεργοι μέχρι σήμερα δεν έχουν πάρει τα χρήματα.

Σύμφωνα με την προϊσταμένη του ΟΑΕΔ Πάτρας Αγγελική Καλαπόδη, για την καταβολή των χρημάτων δεν είναι αρμόδιος ο ΟΑΕΔ. Η διαδικασία προέβλεπε με την ολοκλήρωση των προγραμμάτων κατάρτισης ότι τα ΚΕΚ θα έστελναν τα στοιχεία των οφειλουμέμων στη Διαχειριστική Αρχή του Υπουργείου Εργασίας, η οποία μετά από έλεγχο όλων των φακέλων θα ενημέρωνε τον Οργανισμό.

Ωστόσο διευκρίνισε ότι αν και ο ΟΑΕΔ δεν έχει την αρμοδιότητα της διαδικασία του ελέγχου, ούτε μπορεί να παρέμβει για να επισπευσθούν οι διαδικασίες, είπε ότι ενημερώθηκε από το Υπουργείο ότι λίγο πριν τα Χριστούγεννα ξεκίνησε η πίστωση των χρημάτων στους λογαριασμούς των δικαιούχων, οι οποίοι σταδιακά θα πάρουν τα χρήματά τους.

Πηγή: thebest
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Απο γκάφα σε γκάφα
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Απο γκάφα σε γκάφα
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ