2013-01-11 21:19:03
Φωτογραφία για Αντίθετοι με την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας
Το φημολογούμενο θέμα καταργήσεως της Κυριακής ως ημέρας αργίας απασχόλησε την Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο της Εκκλησίας Κρήτης που συνήλθε στο Ηράκλειο. Η Ιερά σύνοδος εκφράζει... την έντονη αντίθεσή της, τονίζοντας την αξία της ημέρας της Κυριακής, η οποία δεν είναι μόνο εργασιακό προνόμιο, αλλά είναι ουσιαστικό συνειδητό νομοθέτημα.

Η αργία της Κυριακής, ως ημέρας καταπαύσεως των εργασιών, αποτελεί την ταυτότητα του χριστιανικού κόσμου και τυχόν κατάργησή της δημιουργεί επιπλέον δυσλειτουργία, ιδιαιτέρως, στον θεσμό της οικογένειας. Η Ιερά Σύνοδος διαμαρτύρεται προς κάθε αρμόδιο και απευθύνει ολόθυμη έκκληση για την ανάγκη σεβασμού και διατήρησης της θεσμοθετημένης αργίας της Κυριακής.

Κατά τη συνεδρίασή της, η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος εξέφρασε τη χαρά της για την κατάταξη στο Αγιολόγιο της Ορθοδόξου Εκκλησίας από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου του εκ Σηρικαρίου Κισάμου καταγομένου Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού, του οποίου η ιερά μνήμη θα εορτάζεται κατ' έτος την 4ην Ιανουαρίου.

Με πάνδημη συμμετοχή Ιεραρχών, Κλήρου και Λαού, η ιερά μνήμη του εορτάσθηκε επίσημα εφέτος για πρώτη φορά, στο Καστέλλι Κισάμου, έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου, της οποίας γόνος και κλέϊσμα τυγχάνει ο Όσιος Νικηφόρος ο Λεπρός.
iapopsi.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ