2013-01-11 21:58:03
Φωτογραφία για Νέα περιπολικά παρέλαβε το Λιμενικό Σώμα
Στο πλαίσιο εκσυγχρονισμού των χερσαίων και πλωτών μέσων του Λιμενικού Σώματος παρελήφθησαν σήμερα σε ειδική τελετή... στο κτήριο του υπουργείου Ναυτιλίας, παρουσία του υπουργού Κ. Μουσουρούλη και του αρχηγού του Λ.Σ. Δημήτρη Μπαντιά, 23 νέα περιπολικά οχήματα, τύπου τζιπ, που θα διατεθούν στην παραμεθόριο.

Η εν λόγω προμήθεια συγχρηματοδοτήθηκε κατά 80% από το πρόγραμμα Ειδικές Δράσεις 2010 της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που συστήθηκε και λειτουργεί στο πλαίσιο του προγράμματος «Αλληλεγγύη και διαχείριση μεταναστευτικών ροών» για την περίοδο 2017-2013.

Στόχος του Αρχηγείου, είναι η ολοκλήρωση όλων των διαγωνισμών που συγχρηματοδοτούνται από κοινοτικά προγράμματα και η μέγιστη απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων.

«Σε μία περίοδο οικονομικής κρίσης, στο υπουργείο Ναυτιλίας υλοποιούμε βραχυπρόθεσμο και μεσοπρόθεσμο σχεδιασμό υπό τεκμηρίωση σκοπιμότητας, για την αναβάθμιση των πλωτών και χερσαίων μέσων του Λιμενικού Σώματος» δήλωσε ο κ. Μουσουρούλης και διαβεβαίωσε ότι η προσπάθεια για την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων, είτε από το ΕΣΠΑ, είτε από το Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων, συνεχίζεται με το καλύτερο δυνατό τρόπο.


Όσο για τα νέα περιπολικά εκτίμησε ότι θα βοηθήσουν πολύ το έργο του Λιμενικού Σώματος στην παραμεθόριο, σημειώνοντας ότι αποτελούν ένα πρώτο βήμα για την αναβάθμιση της επιχειρησιακής του ικανότητας.

Με τη σειρά του ο αρχηγός του Λ.Σ. επεσήμανε ότι το σχετικό πρόγραμμα απόκτησης των συγκεκριμένων οχημάτων έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό και είναι η πρώτη φάση υλοποίησης για να ανανεωθεί τόσο ο στόλος των περιπολικών οχημάτων, αλλά και των σκαφών του Λιμενικού.

Σύμφωνα με τον κ. Μπαντιά, μέσα στο 2013 το Αρχηγείο θα μπορέσει να εξασφαλίσει, από προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, περισσότερα απο 20 εκατ. ευρώ. Αυτό σημαίνει -συμπλήρωσε- «νέα σκάφη, περιπολικά, νέο εξοπλισμό σε λογισμικό αλλά και τη βελτίωση ενός σκάφους ανοιχτής θαλάσσης που βρίσκεται εδώ και αρκετό καιρό σε κάποιο ναυπηγείο και θα ενταχθεί στον ενεργό στόλο».

Σε εξέλιξη, σύμφωνα με το Αρχηγείο του Λ.Σ. οι εξής διαγωνισμοί: προμήθεια έξι παράκτιων περιπολικών σκαφών, προμήθεια σαράντα συσκευών ανίχνευσης πλαστών εγγράφων, προμήθεια δύο οχημάτων με θερμικές κάμερες, ραδιοτηλεπικοινωνιακός και ηλεκτροναυτιλιακός εξοπλισμός πλοίων και λιμενικών αρχών, προμήθεια πέντε ταχύπλοων φουσκωτών σκαφών και αναβάθμιση περιπολικού πλοίου ανοιχτής θαλάσσης.

parapolitika.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ