2013-01-12 02:18:03
Φωτογραφία για Χωρίς τέλος οι εξελίξεις με τη λίστα Λαγκάρντ
Στη Βουλή παραπέμπεται, όπως όλα δείχνουν, η απόφαση για την πραγματογνωμοσύνη στο στικάκι που αναμένεται να δώσει απαντήσεις στο «παρελθόν» του usb.

Οι οικονομικοί εισαγγελείς φέρονται να είναι προβληματισμένοι για το εάν υπήρχε χρόνος να διαβιβαστεί το στικάκι στο Σώμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, καθώς θα πρέπει να αποστείλουν στη Βουλή τη δικογραφία για την υπόθεση και για τα μη πολιτικά πρόσωπα.

Το ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα που έχουν μπροστά τους οι εισαγγελείς έχει προθεσμία την 17η Ιανουαρίου οπότε και θα συνεδριάσει η Βουλή προκειμένου να αποφασίσει για την συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Η τελευταία, εφόσον συσταθεί, θα έχει όλες τις αρμοδιότητες που έχουν οι εισαγγελικές αρχές, άρα μπορεί εκείνη να στείλει το στικάκι στο Σώμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Σε περίπτωση, όμως, που οι εισαγγελείς αποφάσιζαν να στείλουν το στικάκι και να ζητήσουν τη πραγματογνωμοσύνη από το Σώμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την αλλοίωση θα έπρεπε να περιμένουν περίπου 7 με 8 ημέρες.


Παράλληλα, προσέθεταν, ότι οι τεχνικοί του ΣΔΟΕ έχουν πρόγραμμα που μπορεί να επαναφέρει τα διαγεγραμμένα τρία αρχεία από το στικάκι. Όμως οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς δεν έδωσαν εντολή στο ΣΔΟΕ να προχωρήσουν οι τεχνικοί στην επαναφορά των διαγεγραμμένων αρχείων, καθώς αυτό θα έδινε την δυνατότητα στους φερόμενους ως εμπλεκόμενους να καταθέσουν δικονομικά ενστάσεις.

Συνεχίζονται οι καταθέσεις

Ενώπιον τον εισαγγελέων κατέθεσε χθες μετακλητός υπάλληλος και συνεργάτης του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στο υπουργείο Οικονομικών. Ο εν λόγω υπάλληλος φέρεται να υποστήριξε ότι πράγματι είχε στα χέρια του τη λίστα Λαγκάρντ προκειμένου να δώσει μία εικόνα του συνολικού ποσού στον υπουργό και αφού εκτύπωσε τα ονόματα με τις μεγαλύτερες καταθέσεις, όπως του ζητήθηκε, δεν γνωρίζει τι έγινε το CD.

Τώρα την ερχόμενη εβδομάδα αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι εξηγήσεις που έχουν κληθεί να δώσουν στη Δικαιοσύνη οι πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, κ.κ. Ιωάννης Διώτης και Ιωάννης Καπελέρης.

Διαψεύδουν τα περί «πολέμου» οι οικονομικοί εισαγγελείς

Χθες το μεσημέρι οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς, είχαν συνάντηση τόσο με τον προϊστάμενο τους αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Νίκο Παντελή, όσο και με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε για το ζήτημα της πραγματογνωμοσύνης. .

Μετά την συνάντηση ο κ. Πεπόνης, παρουσία των κ.κ. Μουζακίτη και Παντελή, κατηγορηματικά διέψευσε δημοσιεύματα του Τύπου που έκαναν λόγο για σύγκρουση των δύο οικονομικών εισαγγελέων με τον κ. Παντελή.

Χαρακτηριστικά ο κ. Πεπόνης ανέφερε ότι «τα αναγραφόμενα περί συγκρούσεως μεταξύ μας είναι μυθεύματα και αποκυήματα φαντασίας». Ο εισαγγελικός λειτουργός προσέθεσε: «Και σε νομικό επίπεδο είναι αδιανόητο να υπάρχει τέτοια σύγκρουση. Η συνεργασία μας είναι άψογη και αγαστή. Διαψεύδουμε τα δημοσιεύματα περί δήθεν συγκρούσεως».

Επίσης, τον κ. Παντελή επισκέφθηκε στέλεχος της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ο οποίος ανέφερε ότι η υπηρεσία του μπορεί να φτάσει σε ασφαλή συμπεράσματα, υπό την προϋπόθεση ότι αυτός που έκανε την μεταγραφή του USB δεν είχε εξειδικευμένες γνώσεις πάνω στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Προηγουμένως, είχε επισκεφθεί τους κ.κ. Τέντε και Παντελή ο δημοσιογράφος Κ. Βαξεβάνης και τους προσκόμισε το περιοδικό «HOTDOC» που εκδίδει και στο οποίο αναγράφει ότι έχει στην κατοχή του άλλο παρόμοιο με αυτό που έχουν οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς στικάκι. Το στικάκι αυτό ο επίμαχος δημοσιογράφος το έδωσε σε εξειδικευμένο πραγματογνώμονα ο οποίος αποφάνθηκε ότι η αντιγραφή έγινε το διάστημα 4 με 5 Αυγούστου 2010 και διήρκεσε 7 ώρες και 20 λεπτά, ενώ μια συνήθης αντιγραφή διαρκεί ορισμένα λεπτά.

Επίσης, αναφέρει ότι η μεγάλη διάρκεια αντιγραφής οφείλεται στο ότι κατά την αντιγραφή ανοιχτήκαν όλα τα 2.059 αρχεία. Έτσι, υπάρχει η πιθανότητα ορισμένα αρχεία να έχουν νοθευθεί (μείωση ποσών, κ.λπ.). Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ