2013-01-12 01:57:02
Φωτογραφία για ΗΠΑ: Φονικός ιός της γρίπης-Έχασαν τη ζωή τους 18 παιδιά
Αντιμέτωπες με μία φονική επιδημία γρίπης είναι από τον Δεκέμβριο -νωρίτερα απ' ότι περίμεναν οι επιστήμονες- οι Ηνωμένες Πολιτείες. Ήδη, 18 παιδιά έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ τουλάχιστον 2.200 άνθρωποι χρειάστηκε να νοσηλευτούν.

«Φαίνεται πως είναι η χειρότερη περίοδος γρίπης που είχαμε εδώ και δέκα χρόνια» εκτιμά ο δρ. Άντονι Φόσι, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτο Αλλεργιών και Μεταδοτικών Νόσων (NIAID) υπενθυμίζοντας πως, αντιθέτως, η περίοδος του 2012 ήταν μια από τις λιγότερο κακές.

Φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά. Η γρίπη άρχισε πολλές εβδομάδες νωρίτερα, με μεγάλο αριθμό κρουσμάτων ήδη από την αρχή του Δεκεμβρίου, ενώ συνήθως διαπιστώνεται σημαντική αύξηση των ασθενών από τα μέσα Ιανουαρίου, πριν η επιδημία κορυφωθεί περί τα τέλη Φεβρουαρίου, εξηγεί ο δρ. Φόσι.

«Δεν είναι καλό σημάδι όταν βλέπουμε μια τέτοια επιτάχυνση των λοιμώξεων τόσο νωρίς. Είναι ένα φαινόμενο που εν γένει προαναγγέλλει μια κακή επιδημία γρίπης» προσθέτει ο ίδιος.


Σύμφωνα με τον δρ. Φόσι, το στέλεχος του ιού που κυριαρχεί φέτος είναι H3N2, ιστορικά υπεύθυνο για πιο σοβαρά συμπτώματα σε σύγκριση με τους άλλους τύπους του ιού.

Προς το παρόν, ο απολογισμός του αριθμού των νεκρών δεν αφορά παρά μόνο παιδιά, γεγονός που εξηγείται από το γεγονός ότι τα ομοσπονδιακά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) υποχρεώνονται από το νόμο να ανακοινώνουν τακτικά τους θανάτους παιδιών.

Ο απολογισμός των νεκρών μεταξύ των ενηλίκων θα γίνει γνωστός στο τέλος της σεζόν, ανακοίνωσε ο δρ. Φόσι.
thebest
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ