2013-01-12 10:47:03
Φωτογραφία για Στο σκαμνί η χήρα για τη δολοφονία του Μπουμπουλάκη
Στο "σκαμνί" για τη δολοφονία του κτηνοτρόφου Γ.Μπουμπουλάκη, δέκα χρόνια μετά, και κατόπιν πολλών αναβολών, κάθονται τη Δευτέρα η χήρα του κτηνοτρόφου καθώς και ένας νεαρός κτηνοτρόφος από το Λασίθι... Και οι δύο κατηγορούνται για ηθική αυτουργία, ενώ οι ίδιοι επιμένουν ως σήμερα ότι είναι αθώοι.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, οι δύο κατηγορούμενοι φέρονται να ανέθεσαν σε τρίτο άτομο τη δολοφονία του άτυχου κτηνοτρόφου, πατέρα τεσσάρων παιδιώνωπου βρέθηκε νεκρός μέσα στο ποιμνιοστάσιό του στο Σμάρι του δήμου Μινώα Πεδιάδος.

Από την ανάκριση προέκυψε ότι οι δύο κατηγορούμενοι είχαν τηλεφωνική επικοινωνία πριν το φόνο. Προέκυψε επίσης - με βάση τα στοιχεία

ανάλυσης των σημάτων του κινητού τηλεφώνου -ότι ο νεαρός κτηνοτρόφος βρισκόταν μακριά από το σημείο του φόνου.

Είναι πάντως ενδιαφέρον ότι η πρόταση της εισαγγελέως προς το Συμβούλιο ήταν να παραπεμφθεί η σύζυγος για απλή συνέργεια στο φόνο (και όχι για ηθική αυτουργία) και να απαλλαγεί ο κτηνοτρόφος, ο οποίος επίσης αντιμετώπιζε δίωξη για ηθική αυτουργία. Τελικά μετά από δύο μήνες το δικαστικό συμβούλιο ανακοίνωσε απόφαση εντελώς διαφορετική από την εισαγγελική πρόταση.


Ο Γιώργος Μπουμπουλάκης δολοφονήθηκε μεσημβρινές ώρες της 4ης Νοεμβρίου του 2003, την ώρα που έφτανε στο ποιμνιοστάσιο που διατηρούσε σε ημιορεινή περιοχή στο Σμάρι του δήμου Καστελίου. Ο κτηνοτρόφος, που είχε "δυνατή" περιουσία, συνήθιζε να πηγαίνει στα ζώα του μεταξύ 2-4 το μεσημέρι.

Την ημέρα του φονικού καθυστέρησε να φτάσει στο ποιμνιοστάσιο γιατί νωρίτερα είχε περάσει από το Κέντρο Υγείας Καστελίου για να τού γράψουν

φαρμακευτική αγωγή για την ιγμορίτιδα που τον ταλαιπωρούσε.

Ο εκτελεστής είχε ήδη πάρει θέση. Περίμενε από νωρίς το 49χρονο και καιροφυλαχτούσε. Ο Μπουμπουλάκης πάρκαρε το αυτοκίνητό του

έξω από την περίφραξη της στάνης και φορτωμένος στον ώμο με ένα τσουβάλι ζωοτροφής ανηφόρισε για τους στάβλους. Ο δράστης, σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, τον πυροβόλησε δύοφορές από απόσταση 2-2,5 μέτρων. Ο δολοφόνος αναμφισβήτητα γνώριζε καλά τα κατατόπια της περιοχής.

Αμέσως μετά το φονικό, έφυγε τρέχοντας στην αντίθετη από τη στάνη κατεύθυνση, σε μια περιοχή εξαιρετικά κακοτράχαλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες είναι πιθανόν να ζητηθεί διακοπή καθώς δικηγόροι της υπόθεσης παρίστανται σε δίκη που διεξάγεται τις ημέρες αυτές στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου.
cretalive Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ