2013-01-12 11:30:07
Φωτογραφία για Σφοδρή σύγκρουση για το φορολογικό - Κομματική πειθαρχία για τη λίστα Λαγκάρντ!
Με τις ψήφους των βουλευτών των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση το νέο φορολογικό σύστημα είναι και επίσημα νόμος του κράτους. Ψήφισαν συνολικά 288 βουλευτές. Υπέρ τάχθηκαν 162 και κατά ψήφισαν 126. Από την συνεδρίαση απουσίαζαν και δεν ψήφισαν οι Ευ. Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης.

Δειτε το βιντεο εδω

Η συζήτηση που ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα έγινε σε πολύ υψηλούς τόνους. Ο υπουργός οικονομικών αφού αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της ψήφισης του φορολογικού καθώς είναι προαπαιτούμενο για την επόμενη δόση επιτέθηκε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζοντας τους «τζάμπα μάγκες» και «λαϊκιστή» τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

«Είστε Τζάμπα μάγκες. Κατακεραυνώσατε την τρόικα και την Δευτέρα ο αρχηγός σας θα πάει να δώσει τα διαπιστευτήρια του στον Σόϊμπλε» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός οικονομικών.

Δείτε το βίντεο εδώ


Νωρίτερα ο Παναγιώτης Λαφαζάνης είχε αποκαλέσει τον Γιάννη Στουρνάρα «τρομοκράτη». «Ψάχνουν τα ΜΜΕ τους τρομοκράτες, αλλά ιδού ο πολιτικός τρομοκράτης!», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Βγήκαν τα….. τσεκούρια

Ιδιαιτέρως σκληρή ήταν η αντιπαράθεση μεταξύ του Μ. Βορίδη και του Δ. Παπαδημούλη.

Αφορμή απετέλεσε η καταληκτική ομιλία του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ ο οποίος αναφέρθηκε στα παραδοσιακά επιχειρήματα της Αριστεράς ενάντια στη «ρητορική του μίσους» (με μερίδα της μάλιστα να ζητά και την ποινικοποίησή της) και κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να αναλογιστεί, μήπως με δηλώσεις σαν αυτές του Στάθη Παναγούλη προ καιρού, ή τους χαρακτηρισμούς στελεχών του περί «προδοτών και δωσιλόγων», δημιουργεί τις προϋποθέσεις για έκρηξη κοινωνικής βίας μέσω της ρητορικής του αυτής.

«Ο κ. Βορίδης διαδέχθηκε τον Νίκο Μιχαλολιάκο της Χρυσής Αυγής στην ηγεσία της Νεολαίας της ΕΠΕΝ κατ' εντολήν του Γ. Παπαδόπουλου. Μπορεί να τα λέει «τσεκουράτα», αλλά στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί» απάντησε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ .

«Είναι προς αξιολόγηση, πως εκείνο που απαντάτε στο τι κάνετε σήμερα κάθε μέρα, είναι το τι έκανα εγώ πριν από 30 χρόνια» ανταπάντησε ο Μάκης Βορίδης. «Εγώ λέω πως δεν τον ενδιαφέρει τον ελληνικό λαό. Έχω εκλεγεί τέσσερις φορές βουλευτής και έχω αξιολογηθεί και κριθεί. Εγώ έχω ζήσει περιστατικά βίας και έχω γίνει μέρος τους και γι' αυτό τα απεχθάνομαι σφοδρώς. Θέλω να μπορώ να συνομιλώ με τον συνάδελφο που δηλώνει αναρχικός, αρκεί κι εκείνος να σέβεται τους κανόνες του πολιτικού διαλόγου» κατέληξε ο Μ. Βορίδης.

«Αν ήταν έτσι κύριε Βορίδη και εκφράζατε λόγω της ιστορικής σας συμμετοχής σε τέτοιες πράξεις την απέχθειά σας γι' αυτές, όταν μιλάγατε για ιδεολογίες μίσους, έπρεπε να κοιτάγατε προς τα άδεια έδρανα της Χρυσής Αυγής και όχι προς την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ που έχει ξεκαθαρίσει επανειλημμένα πως αγωνίζεται με ειρηνικά μέτρα. Και έχουμε πει πως οι τακτικές της βίας έχουν ηττηθεί και καλούμε σε ειρηνικούς πολιτικούς αγώνες» ανταπάντησε ο Δ. Παπαδημούλης.

Κομματική πειθαρχία για τη λίστα

Το γεγονός ότι ανάμεσα στα προτεινόμενα πολιτικά πρόσωπα για τη σύσταση προκαταρκτικής για τη λίστα Λαγκάρντ βρίσκονται τα ονόματα του Γ. Παπανδρέου και του Ευ. Βενιζέλου έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στη ΝΔ, καθώς δεν είναι λίγοι οι «γαλάζιοι» βουλευτές που σκέφτονται να ψηφίσουν υπέρ της παραπομπής κυρίως του πρώην Πρωθυπουργού.

Γι' αυτόν τον λόγο δόθηκε εντολή από το Μαξίμου στον Γραμματέα της Κ.Ο Θανάση Μπούρα να διαμηνύσει στους βουλευτές της ΝΔ ότι θα πρέπει να ακολουθήσουν την κυβερνητική «γραμμή» διότι σε αντίθετη περίπτωση θα βρεθούν εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας. Το «πρέσινγκ» προς τους βουλευτές της ΝΔ αναμένεται να αρχίσει τις επόμενες ημέρες και θα κορυφωθεί λίγο πριν από την ψηφοφορία της Πέμπτης.

Ωστόσο το έργο θα είναι δύσκολο, καθώς η ψηφοφορία είναι μυστική και κανείς δεν θα γνωρίζει τι ψήφισαν οι βουλευτές. Για αυτό γίνεται προσπάθεια να στηθούν τρεις και όχι τέσσερις κάλπες (όσες και οι προτάσεις των κομμάτων) στην ψηφοφορία της Πέμπτης προκειμένου να διασφαλιστούν οι όποιες διαρροές. Στο ενδεχόμενο αυτό αντιδρούν έντονα τα κόμματα της αντιπολίτευσης και κατηγορούν την κυβέρνηση για ξεκάθαρη παραβίαση του Συντάγματος.

Συνομιλητές του Πρωθυπουργού υποστηρίζουν πως η εξέλιξη αυτής της υπόθεσης δεν θα πρέπει να επηρεάσει την πορεία του κυβερνητικού έργου το οποίο βρίσκεται στην πιο κρίσιμη καμπή του. Σημειώνουν επίσης πως δεν θα πρέπει να υπάρξει συγκάλυψη της υπόθεσης της λίστας Λαγκαρντ όπως ακόμη και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι όσο ψηλά και αν βρίσκονται. Άλλωστε αυτή είναι και η εντολή που έχει δώσει ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς.

Μία ακόμη σημαντική παράμετρος για την οποία ανησυχεί το Μαξίμου είναι η κοινωνική συνοχή, η οποία δεν αποκλείεται να κλονιστεί μετά την ψηφοφορία της Πέμπτης.

Προβληματισμός για τα κρούσματα βίας

Οι εμπρηστικές επιθέσεις στα σπίτια δημοσιογράφων προβληματίζουν το Μέγαρο Μαξίμου που φοβούνται κλιμάκωση της βίας το επόμενο διάστημα. Ο Πρωθυπουργός από την Κύπρο όπου βρισκόταν για τη σύνοδο του ΕΛΚ επικοινώνησε με τους δημοσιογράφους και ήταν σε ανοιχτή γραμμή με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδια, ο οποίος τον ενημέρωνε για όλες τις εξελίξεις. Στην Κατεχάκη έχει σημάνει συναγερμός και ήδη αποφασίσθηκε να αυξηθούν οι περιπολίες σε συγκεκριμένες περιοχές. Ενώ επί ποδός βρίσκεται και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.
 Πηγή
logioshermes
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ