2013-01-12 13:19:14
Φωτογραφία για ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ (VIDEO)
Αποχώρησαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή από την Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου συζητείται από το Σάββατο με τη μορφή του κατεπείγοντος το πολυνομοσχέδιο με τις έξι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, που ορίζουν μια σειρά από δημοσιονομικά, μισθολογικά και άλλα θέματα, όλα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόση.

Ο υπουργός Γιάννης Στουρνάρας δικαιολόγησε τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος λέγοντας πως είναι προϋπόθεση και προαπαιτούμενο της δόσης που εξασφάλισε η χώρα μας στο προηγούμενο Eurogroup.

ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ ανέφεραν ότι διαφωνούν με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, αλλά την στηρίζουν λόγω της κατάστασης, στην οποία βρίσκεται η χώρα.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης διαφώνησαν με την διαδικασία, ασκώντας σκληρή κριτική περί «κοινοβουλευτικής εκτροπής», αλλά οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δήλωσαν ότι θα παραμείνουν ώστε να μην δοθεί η δυνατότητα να ψηφιστεί από την κυβερνητική πλειοψηφία το νομοσχέδιο χωρίς αντιρρήσεις.


Οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που έχουν υπογραφεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και περιλαμβάνονται σε ένα πολυνομοσχέδι αφορούν σειρά θεμάτων όπως:

*Τις παρεμβάσεις στις συντάξεις των υπαλλήλων της Βουλής

*Τους νέους Δημοσιονομικούς Κανόνες γα τον έλεγχο των δαπανών των υπουργείων των ΔΕΚΟ και των ΟΤΑ.

*Την αναστολή πλειστηριασμών στην α' κατοικία και την αναστολή εξώσεων σε εμπορικά καταστήματα ως το τέλος του 2013.

*Τα μέτρα επιτάχυνσης της απορρόφησης του ΕΣΠΑ

*Το νέο τρόπο έκδοσης αδειών δόμησης

*Τη Δανειακή Σύμβαση για την ανταλλαγή ομολόγων

ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ