2013-01-12 13:32:03
Φωτογραφία για Συνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη με τον Υπουργό ΠΕΚΑ Ε. Λιβιεράτο
Με τον Υπουργό ΠΕΚΑ Ε. Λιβιεράτο συναντήθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν μια σειρά από σημαντικά ζητήματα που αφορούν το Δήμο Αμαρουσίου και ανήκουν στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής.

Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος έθεσε στον Υπουργό και στην Ομάδα Υποστήριξης Δήμων που αποτελείται από συνεργάτες του ( Μ. Ανδριανός, Γ. Πασχαλίδου, Γ. Παναγιωτοπούλου), τα παρακάτω αιτήματα του Δήμου Αμαρουσίου:

• Την ολοκλήρωση της μετατροπής σε Προεδρικό Διάταγμα των Πολεοδομικών Μελετών που αφορούν τις περιοχές Δηλαβέρη και Ελληνική Παιδεία, έτσι ώστε να μπορέσει να εφαρμοσθεί ο Πολεοδομικός Σχεδιασμός της πόλης στις συγκεκριμένες γειτονιές, να δημιουργηθούν οι απαραίτητοι κοινόχρηστοι χώροι και κοινωφελείς δραστηριότητες μέσα από τις εισφορές σε γη, αλλά και να χρηματοδοτηθεί η αγορά από πλευράς Δήμου κι άλλων εκτάσεων που θα μετατραπούν σε κοινόχρηστους χώρους μέσα από την αξιοποίηση των πόρων από τις εισφορές σε χρήμα.


• Τη χρηματοδότηση από το «Πράσινο Ταμείο» της μελέτης του νέου Πολεοδομικού Σχεδίου της πόλης.

• Τις δυνατότητες χρηματοδότησης με πόρους από το «Πράσινο Ταμείο» μιας σειράς απαλλοτριώσεων οικοπέδων και καταβολής αποζημιώσεων στους ιδιοκτήτες τους, που βρίσκονται σε γειτονιές που έχουν ανάγκη απο τη δημιουργία νέων κοινόχρηστων χώρων όπως είναι ο Σωρός, οι Εργατικές Κατοικίες και ο Άγιος Θωμάς.

Μετά τη συνάντηση, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου έκανε την παρακάτω δήλωση:

« Έχουμε ως Δήμος μια ολοκληρωμένη ατζέντα θεμάτων και διεκδικήσεων από την Κεντρική Εξουσία. Η συνάντηση μου με τον Υπουργό ΠΕΚΑ υπηρετεί την προώθηση αυτής της ατζέντας, πάνω στα ζητήματα αρμοδιότητας του συγκεκριμένου Υπουργείου. Αναζητούμε λύσεις σε ζητήματα που απασχολούν χρόνια την πόλη, όπως είναι ο Γενικός Πολεοδομικός Σχεδιασμός του προαστίου μας, αλλά και το ζήτημα της εφαρμογής του Σχεδίου Πόλης σε Δηλαβέρη και Ελληνική Παιδεία. Επιπλέον, γνωρίζοντας πόσο έχει συμβάλλει ο Δήμος μας στην ενίσχυση του Πράσινου Ταμείου με πόρους, διεκδικούμε το αυτονόητο, τη χρηματοδότηση δηλαδή μέσα από το Ταμείο αυτό αναγκαίων μελετών αλλά και απαλλοτριώσεων εκτάσεων, που θα μετατραπούν σε κοινόχρηστους ελεύθερους χώρους , που τόσο έχουν ανάγκη οι γειτονιές και οι κάτοικοι του Αμαρουσίου.»

 

www.markos.tv 
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Δίπλα στην… ταμειακή(!)
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Δίπλα στην… ταμειακή(!)
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ