2013-01-12 14:37:03
Φωτογραφία για Συνάντηση με τη Μέρκελ είχε ο Νίκος Αναστασιάδης
Για τις διαβεβαιώσεις που έλαβε από την Άγκελα Μέρκελ ότι η Κύπρος θα έχει την στήριξη της Γερμανίας μίλησε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ και ο υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του Φεβρουαρίου Νίκος Αναστασιάδης ...έπειτα από την χθεσινή κατ΄ιδίαν συνάντηση τους.

«Αυτό που χρειάζεται από δικής μας πλευράς είναι αξιοπιστία και συνέπεια στα όσα έχουν συμφωνηθεί (με την τρόικα) στην περίπτωση κατά την οποία το δημόσιο χρέος δεν θα είναι βιώσιμο» δήλωσε ο κ. Αναστασιάδης και εξέφρασε την πεποίθηση ότι δεν θα υπάρξει κούρεμα του δημόσιου χρέους διευκρινίζοντας ότι «δεν είναι κάτι που επιθυμούμε».

Στην συνάντηση Αναστασιάδη -Μέρκελ η Γερμανίδα Καγκελάριος, σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΙΚ, υπέβαλε ερωτήσεις μεταξύ των οποίων για το θέμα της ανεργίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Νίκος Αναστασιάδης επεσήμανε στην Γερμανίδα Καγκελάριο ότι η Κύπρος είναι μια χώρα υπηρεσιών και ως εκ τούτου, υπέδειξε, το ζήτημα του εταιρικού φόρου ως ζήτημα άκρως σημαντικό.


Κατά την διάρκεια της συνάντησης συμφωνήθηκε η δημιουργία μηχανισμού επικοινωνίας σε επίπεδο οικονομικών επιτελείων, τα οποία θα ενημερώνονται επί συγκεκριμένων ζητημάτων.

Η συγκεκριμένη επικοινωνία και στοιχειοθέτηση θα αφορά όλα τα μεγάλα ανοιχτά ζητήματα, που έχουν σχέση με την κυπριακή οικονομία και το μνημόνιο.

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, μιλώντας σε δείπνο προς τιμή όσων συμμετείχαν στην έκτακτη σύνοδο του ΕΛΚ τόνισε την ανάγκη οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να προωθήσουν επιτέλους την ενεργό συμμετοχή της Ένωσης στις προσπάθειες για την εξεύρεση μιας βιώσιμης λύσης στο κυπριακό.

Αναφερόμενος στις επικείμενες προεδρικές εκλογές, ο κ. Αναστασιάδης διαβεβαίωσε ότι, εάν οι Κύπριοι πολίτες τον τιμήσουν με την ψήφο τους, θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και αλλαγές για να διασφαλισθεί ότι παρόμοια οικονομική κρίση στην Κύπρο δεν πρόκειται να επανέλθει στο μέλλον. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ