2013-01-12 19:47:02
Φωτογραφία για Ολοένα και πιο δραματική η κατάσταση στην Ελλάδα
Μπορεί ο Peer Steinbrück, υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών για την Καγκελαρία, να περνάει δύσκολες μέρες και να βλέπει τη δημοτικότητά του να κατρακυλά, όμως με κάθε παρέμβασή του για το ζήτημα της Ελλάδας αποδεικνύει ότι... η επάνοδος του κόμματος που εκπροσωπεί στην εξουσία θα μπορούσε να συντελέσει σε μια ευνοϊκή για τη χώρα στροφή της γερμανικής πολιτικής. 

Ένα ακόμα δείγμα γραφής δίνει με άρθρο του στην εφημερίδα «Die Welt», αξιολογώντας όχι τόσο τα ψυχρά νούμερα των δημοσιονομικών, αλλά το καθημερινό δράμα που βιώνει μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας. Παράλληλα, τονίζει την ανάγκη επίδειξης περισσότερης αλληλεγγύης από την ευημερούσα αυτή την εποχή πατρίδα του.

Επιγραμματικά, ο επιτυχημένος πρώην Υπουργός Οικονομικών κατά την συγκυβέρνηση του Μεγάλου Συνασπισμού επισημαίνει ότι η θηλιά γύρω από τον λαιμό της πραγματικής οικονομίας της Ελλάδας γίνεται ολοένα και πιο σφιχτή.


Ο Steinbrück λοιπόν, απαιτεί ειδικότερα προς την Ελλάδα περισσότερη αλληλεγγύη:

«Η γερμανική αλαζονεία είναι ειδικά προς τον ελληνικό πληθυσμό αταίριαστη … η κατάσταση στην Ελλάδα είναι αυξανόμενα δραματική», ήταν μερικά από τα λόγια του.

«Η θηλιά γύρω από τον λαιμό της πραγματικής οικονομίας στην Ελλάδα γίνεται ολοένα και πιο σφιχτή και δεν φαίνεται καμία διέξοδος στον ορίζοντα», ισχυρίσθηκε ακόμα ο Steinbrück.

Και, για να δώσει στον Γερμανό πολίτη να καταλάβει το μέγεθος της τεράστιας δημοσιονομικής προσαρμογής που επιχειρεί τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα, ο Σοσιαλδημοκράτης υποψήφιος μεταφέρει τα ελληνικά δεδομένα στη γερμανική πραγματικότητα και εξηγεί ότι όσα έχει κάνει η χώρα μας αντιστοιχούν σε περικοπές άνω του ενός τρίτου του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού. Παρατηρεί εξάλλου, αφήνοντας σαφείς αιχμές, ότι η κοινωνική διάσταση της κρίσης έχει υποτιμηθεί κατά πολύ.

Δεδομένων όλων αυτών, ο πρώην Υπουργός Οικονομικών καλεί την ηγεσία της χώρας του να συμβάλλει αποφασιστικότερα στην διατήρηση της αλληλεγγύης στην Ευρώπη χρησιμοποιώντας την μεγάλη οικονομική ισχύ που διαθέτει η Γερμανία. Αυτό αποτελεί και εθνικό της συμφέρον, αφού η γερμανική οικονομία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις εξαγωγές και η αγορά εργασίας της πηγαίνει καλά μόνο ενόσω τα πράγματα είναι καλά και για τους γείτονες της χώρας.

Η «φιλελληνική» αυτή παρέμβαση του Peer Steinbrück, ο οποίος επισημαίνει την άσχημη καθημερινή κατάσταση που ζουν οι Έλληνες, ακολουθεί χθεσινές δηλώσεις του νυν Υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Wolfgang Schäuble, ο οποίος εστίασε περισσότερο στις γενικότερες εξελίξεις στην ευρωζώνη και λιγότερο σε αυτές στην Ελλάδα.

«Δεν μπορούμε να εφησυχάζουμε, αλλά μπορούμε να πούμε ότι ίσως ξεπεράσαμε τα χειρότερα», είπε κατά την διάλεξή του στο Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης.

Τα χειρότερα έχουν ενδεχομένως περάσει στις αγορές, αλλά είναι εξαιρετικά αμφίβολο, όπως επισημαίνει και ο Steinbrück, ότι ο μέσος Έλληνας έχει ακόμα βιώσει το χειρότερο σημείο της πρωτοφανούς αυτής δημοσιονομικής προσαρμογής που κλήθηκε να φέρει σε πέρας η χώρα μας.

ysterografa.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ