2013-01-12 20:15:03
Φωτογραφία για Ξεπέρασαν τις 12.000 οι κανονικές άδειες των κρατουμένων στις φυλακές!
Σε 12.004 ανέρχεται ο αριθμός των τακτικών αδειών που έχουν χορηγηθεί σε κρατούμενους την τελευταία τριετία και ο αριθμός παραβιάσεων αυτών των αδειών ανέρχεται, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, σε... 324, σύμφωνα με στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον υπουργό Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη.

Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν μετά από ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Ανδρέα Ψυχάρη, ενώ –όπως επίσης ενημερώνει ο υπουργός– «οι παραβιάσεις τακτικών αδειών από κρατούμενους που είχαν καταδικασθεί σε ποινές κάθειρξης, την τελευταία τριετία είναι 292 και κατά το ίδιο χρονικό διάστημα οι περιπτώσεις χορήγησης τακτικής άδειας σε κρατούμενους που είχαν παραβιάσει τους όρους χορήγησης τακτικής άδειας είναι 40».

Ο κ. Ρουπακιώτης ενημερώνει με το έγγραφό του ότι στις προθέσεις του υπουργείου Δικαιοσύνης είναι η εξέταση της δυνατότητας παρακολούθησης των κρατουμένων μέσω συσκευών γεωεντοπισμού κατά το χρονικό διάστημα που απουσιάζουν από το κατάστημα κράτησης, βρισκόμενοι σε τακτική άδεια
. Για το λόγο αυτό έχει συσταθεί αρμοδίως νομοπαρασκευαστική επιτροπή, προκειμένου να υποβάλει σχετικές προτάσεις. Επίσης, ο υπουργός ενημέρωσε ότι το υπουργείο επεξεργάζεται παρατηρήσεις που διατυπώθηκαν στο πλαίσιο της διαβούλευσης για τον νέο Σωφρονιστικό Κώδικα, προκειμένου να κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή.

Ο βουλευτής της ΝΔ κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή με αφορμή δηλώσεις του πρώην αρχιφύλακα των φυλακών Κορυδαλλού Αντώνη Αραβαντινού ότι «οι άδειες κρατουμένων δίνονται με την προσδοκία ότι θα κάνουν καλή χρήση της άδειας».

aegeantimes.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ