2013-01-13 00:00:06
Φωτογραφία για Τι γράφει δημοσίευμα της 8ης Ιουλίου: Ραντεβού Βενιζέλου-Διώτη την ημέρα αλλοίωσης της λίστας Λαγκάρντ
Νέα στοιχεία στην υπόθεση αλλοίωσης της λίστας Λαγκάρντ έρχονται στο φως της δημοσιότητας και εφόσον επιβεβαιωθούν δημιουργούν νέα δεδομένα.

Αιχμές ότι την ημέρα που έγινε παραποίηση του αρχείου της λίστας Λαγκάρντ, την 8η Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη ανάμεσα στον τότε πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, στον τότε υπουργό οικονομικών Ευ. Βενιζέλο και στον Ιωάννη Διώτη, άφησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η κ. Κωνσταντοπούλου, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ αποκάλυψε ότι την ημερομηνία αλλοίωσης του ηλεκτρονικού μέσου που περιείχε τη λίστα Λαγκάρντ (8 Ιουλίου 2011) είχε πραγματοποιηθεί σύσκεψη με θέμα τη φοροδιαφυγή. Όταν ρωτήθηκε τι σχέση έχει το στικάκι, είπε ότι ο Ευ. Βενιζέλος συναντήθηκε εκείνη την ημέρα με τον Ιωάννη Διώτη, που ήταν επικεφαλής στο ΣΔΟΕ.

Ειδικότερα η κ. Κωνσταντοπούλου είχε προαναγγείλει μια αποκάλυψη που αφορά τη λίστα Λαγκάρτν στο κλείσιμο της ομιλίας της στη Βουλή, κατά τη συζήτηση για το φορονομοσχέδιο.


Όπως ανέφερε νωρίς το πρωί τα δημοσιεύματα της 8ης Ιουλίου μιλούν για τη σύσκεψη που έγινε στο γραφείο Παπανδρέου στη Βουλή. Συγκεκριμένα τόνισε ότι κατά την ημερομηνία αλλοίωσης του ηλεκτρονικού μέσου που περιείχε τη λίστα Λαγκάρντ πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν ο πρώην πρωθυπουργός Παπανδρέου, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Γ. Διώτης από το ΣΔΟΕ και άλλοι κυβερνητικοί παράγοντες στο γραφείο του Γ. Παπανδρέου στη Βουλή.

Η βουλευτής υποστηρίζει πως δεν ευσταθεί η θέση του τότε υπουργού Οικονομικών ότι συναντήθηκε με τον επικεφαλής του ΣΔΟΕ μετά την δημιουργία του usb με τα στοιχεία της λίστας Λαγκάρντ.

"Ο κ.Βενιζέλος ήρθε προχθές στη Βουλή με αμετροεπές ύφος και επιχείρησε χονδροειδώς να παραποιήσει την αλήθεια", σχολίασε η κ.Κωνσταντοπούλου σχετικά με την δήλωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και τότε υπουργού Οικονομικών, ότι συναντήθηκε με τον κ.Διώτη μετά την ημερομηνία μεταγγραφής των πληροφοριών της λίστας Λαγκάρντ στο usb που εξετάζουν οι Αρχές, δηλαδή μετά την 8η Ιουλίου του 2011.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διάβασε δημοσίευμα της 8ης Ιουλίου 2011 που αναφέρει ότι "στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή, για φοροδιαφυγή τα είπαν Βενιζέλος – Παπανδρέου" και συνέχισε:"Ολοκληρώθηκαν οι διαδοχικές συσκέψεις που είχε σήμερα ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου με τον υπουργό Εξωτερικών, την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και τον υπουργό Οικονομικών» και υποστήριξε ότι από το γραφείο του πρωθυπουργού πέρασαν πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησης. Αυζητήθηκαν οι οικονομικές εξελίξεις σε Ελλάδα και Ευρώπη σε σύσκεψη που είχε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος με τον πρωθυπουργό. Σημειώνεται τέλος ότι στην αρχή της σύσκεψης αυτής ήταν παρών ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης".

Σημειωτέον, την Πέμπτη ο κ. Βενιζέλος είχε εξαπολύσει σφοδρή επίθεση κατά του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γ. Διώτη, ο οποίος κατά τον ίδιο "μοίραζε το στικάκι σαν μαρουλόφυλλα" Πηγή
logioshermes
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ