2013-01-13 01:56:03
Φωτογραφία για Αναζητώντας ελπίδα μέσα στα σκουπίδια
Θλιβερή καθημερινότητα οι ρακοσυλλέκτες στο Ηράκλειο. Άνθρωποι της διπλανής πόρτας, που από τη μια στιγμή στην άλλη από οικογενειάρχες και νοικοκύρηδες βρέθηκαν να αναζητούν τροφή και ... ελπίδα, μέσα στους κάδους απορριμμάτων!

Εικόνες που όλοι βλέπουμε γύρω μας. Και αν στην αρχή, νιώθαμε βαθιά συμπόνοια για το συνάνθρωπο, τώρα τις περισσότερες φορές - έχοντας συνηθίσει αυτές τις τραγικές φιγούρες - περπατάμε, περνώντας από δίπλα τους, χωρίς καν να στρέψουμε το βλέμμα μας.

Η κοινωνία βέβαια, μέχρι σήμερα, έχει επιδείξει, αξιοζήλευτα αντανακλαστικά, προσφέροντας από το υστέρημα της, πολύτιμη βοήθεια στους κατατρεγμένους πολίτες, οι οποίοι από τη μια στιγμή στην άλλη, βρέθηκαν στο περιθώριο και σε πρωτοφανές αδιέξοδο, αντιμετωπίζοντας πρόβλημα επιβίωσης.

Όμως, οι συνθήκες που διαμορφώνονται στην κοινωνία - συνθήκες ζούγκλας και αυξανόμενης αγωνίας για το μέλλον - οδηγούν στη σκληραγώγηση των ψυχών, μπροστά στην ανάγκη για την προσωπική επιβίωση.

Σαν να παλεύουν αυτή τη στιγμή δύο κόσμοι μέσα μας. Και στη μέση οι απόκληροι της ζωής, όπως ο ρακοσυλλέκτης που απαθανάτισε ο φωτογραφικός φακός...

http://www.creteplus.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ