2013-01-13 09:18:02
Φωτογραφία για Σκόπια: Εν μέσω πολιτικής αναταραχής οι δημοτικές εκλογές
Για τις 24 Μαρτίου προκηρύχθηκαν οι δημοτικές εκλογές στα Σκόπια, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της βουλής του κρατιδίου Τράικο Βελιάνοφσκι.

Σύμφωνα με τις διατάξεις της εκλογικής νομοθεσίας της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, οι δημοτικές εκλογές διεξάγονται κάθε τέσσερα χρόνια, το δεύτερο 15νθήμερο του Μαρτίου.

Οι προηγούμενες είχαν διεξαχθεί τον Μάρτιο του 2009. Ο κ. Βελιάνοφσκι ανέφερε ότι υπήρχαν δύο διαθέσιμες ημερομηνίες, η 24η Μαρτίου και η 31η του ίδιου μήνα. Όμως προτιμήθηκε η πρώτη καθώς στις 31 Μαρτίου εορτάζεται το Πάσχα των Καθολικών.

Η προκήρυξη των δημοτικών εκλογών στα Σκόπια γίνεται σε μια περίοδο όπου κλιμακώνεται ραγδαία η αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης,μετά και τα επεισόδια εντός και εκτός της βουλής στις 24 Δεκεμβρίου του 2012 και την αποχώρηση της αντιπολίτευσης από το κοινοβούλιο.

Την Τετάρτη, ο αρχηγός της αντιπολιτευόμενης «Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης» (SDSM), Μπράνκο Τσερβένκοφσκι ζήτησε τη διεξαγωγή πρόωρων κοινοβουλευτικών εκλογών, παράλληλα με τις δημοτικές εκλογές, εξαρτώντας τη συμμετοχή του κόμματος του σε «διπλές» εκλογές από την εκπλήρωση μίας σειράς προϋποθέσεων
. Ο Μπρ. Τσερβένκοφσκι είχε αναφέρει ότι η διεξαγωγή των δημοτικών εκλογών, χωρίς πρόωρες βουλευτικές, δεν μπορεί να αποτελέσει λύση για την άρση του πολιτικού αδιεξόδου στο οποίο έχει περιέλθει η χώρα και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι ως υπεύθυνο για την αναταραχή στην πολιτική σκηνή της χώρας.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, η αντιπολίτευση υπό το SDSM του Μπράνκο Τσερβένκοφσκι δεν θα συμμετάσχει στις δημοτικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 24 Μαρτίου. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ